go_to_content

Emissievrij

Emissievrije binnensteden komen steeds dichterbij. In het klimaatakkoord staat dat vanaf 2025, 30 tot 40 grotere steden deze zero-emissie zones zullen invoeren. Deze zones, gelegen in stadscentra, zijn verboden terrein voor vervuilende voertuigen. Voor bedrijven die afhankelijk zijn bezorgen van producten kan dit een grote verandering zijn. Steeds meer gemeenten maken deze zones daarom al bekend in aanloop naar 2025, om ondernemers voldoende tijd te geven zich hierop aan te passen, en om eventuele leveringsmethoden aan te passen aan de nieuwe regelgeving.

Een elektrische bedrijfswagen geeft jou als ondernemer een voorsprong op de nieuwe stadslogistiek. Bovendien is er een subsidiemogelijkheid (milieu-investeringsaftrek) beschikbaar voor elektrische bedrijfswagens. Er is dan ook steeds meer om uit te kiezen én je bent er zeker van dat je welkom bent in iedere stad in heel Europa.

Voordelen elektrische bedrijfswagen leasen

Het grootste voordeel van elektrisch rijden is het verschil in de kosten van een volle accu, ten opzichte van een volle dieseltank. Het volladen van de accu van een ruime bedrijfswagen kost ongeveer €20,-. Dit is een aanzienlijke besparing ten opzichte van een volle dieseltank. Elektrische auto's zijn niet alleen goedkoper in het gebruik, maar ook zeer onderhoudsarm.

De nieuwe generatie elektrische bedrijfswagens heeft bovendien een verbeterde actieradius die in de meeste gevallen toereikend is voor de werkzaamheden en afstanden. De mate van comfort voor de chauffeur is ook een stuk beter dan de dieselmotoren van de huidige bedrijfswagen, omdat een elektrische variant stil en trillingsvrij is. De optimale koppel is vrijwel altijd bereikbaar waarmee de chauffeur in iedere situatie kan anticiperen op het verkeer. En met een lager bijtellingspercentage en bpm-vrijstelling is een luxe dubbele cabine met rij assistentiesystemen, zonder privé teveel te betalen, binnen handbereik.

Voordelen voor werkgever

Elektrische auto's en wagens worden steeds populairder, onder meer vanwege hun milieuvoordelen. Voor werkgevers kan de overstap naar een elektrische bedrijfswagen een aantal voordelen hebben.

Ten eerste kan het helpen om het publieke imago van het bedrijf te verbeteren. In de huidige klimaatbewuste wereld zijn consumenten steeds meer geïnteresseerd in het steunen van bedrijven die stappen ondernemen om hun koolstofvoetafdruk te verminderen. Daarom kan de overstap naar een elektrische bedrijfswagen helpen om nieuwe klanten en zakenpartners aan te trekken die dit ook belangrijk vinden.

Bovendien zijn elektrische auto's goedkoper in gebruik dan benzinevoertuigen. Na verloop van tijd kan dit leiden tot aanzienlijke besparingen op de brandstofkosten.

Tot slot veroorzaken elektrische auto's geen uitstoot, wat kan bijdragen tot een gezondere werkomgeving voor werknemers. Om al deze redenen is de overstap naar een elektrische bedrijfswagen een slimme keuze voor elke vooruitdenkende werkgever.

Voordelen voor werknemer

Naarmate steeds meer bedrijven overstappen op elektrische bedrijfswagens, plukken de werknemers daar de vruchten van. Elektrische auto's produceren geen uitstoot. Dit betekent dat werknemers met een goed gevoel hun steentje kunnen bijdragen aan de bescherming van het milieu. Bovendien zijn elektrische auto's erg stil, zodat werknemers kunnen genieten van een rustig woon-werkverkeer.

Elektrische auto's hebben ook minder onderhoud nodig dan benzineauto's, dus werknemers besparen tijd en geld. En als het tijd is om op te laden, kunnen werknemers hun bestelbus of auto gewoon tijdens werk aansluiten, wat alles veel sneller en gemakkelijker maakt. Met al deze voordelen is het geen wonder dat steeds meer bedrijven overstappen op elektrische bedrijfswagens.

Welke subsidies zijn er beschikbaar?

Als je een elektrische bestelwagen koopt of least, kom je in aanmerking voor verschillende subsidies zoals de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) en de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA). Daarnaast hoef je je nooit zorgen te maken over wegenbelasting, en betaal je met je elektrische auto minder bijtelling. Fiscaal gezien valt er dus flink te profiteren. 

Populaire elektrische bedrijfsbussen

De Kangoo van Renault werd onlangs uitgeroepen tot International Van of the Year 2022, en het is niet moeilijk te zien waarom. De Kangoo is een krachtige en efficiënte bestelwagen die schoon en stil rijdt. Met aanzienlijk lagere bedrijfskosten dan zijn tegenhangers op diesel of benzine is de Kangoo een uitstekende keuze voor elk bedrijf.

De Toyota ProAce, Opel Vivaro-e, Peugeot e-Expert en Fiat e-Ducato zijn ook populaire elektrische bestelwagens op de markt. Met zoveel geweldige opties hebben bedrijven het nog nooit zo gemakkelijk gehad om over te stappen op elektrische bestelwagens.

Financial lease voor ondernemers

Met financial lease kun je een nieuwe of minder gebruikte auto krijgen voor een maandelijkse betaling die binnen jouw budget past. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de kilometerstand van de auto of de reparatie ervan als er iets misgaat - de leasemaatschappij zorgt daarvoor. Voor veel ondernemers is het leasen van een auto dan ook de meest kosteneffectieve manier om zich van betrouwbaar vervoer te verzekeren. Zo vermijd je niet alleen de hoge aanloopkosten die gepaard gaan met de aankoop van een auto, maar het geeft je ook de flexibiliteit om je auto te upgraden naarmate jouw bedrijf groeit.

Overweeg je een elektrische bedrijfswagen?

Om je van een passend aanbod te kunnen voorzien, vragen wij je:

  • Hoeveel kilometer rijd je op jaarbasis met de bedrijfswagen?
  • Ben je regionaal of landelijk in bedrijf?
  • Wat is het laadvermogen waaraan de bedrijfswagen moet voldoen?
  • Heb je specifieke wensen m.b.t. de grootte en inrichting van de bedrijfswagen?
Terug naar vorige pagina