go_to_content

Opladen en rijgedrag

Het grootste voordeel van elektrisch rijden is het verschil in de kosten van een volle accu, ten opzichte van een volle dieseltank. Het volladen van de accu van een ruime bedrijfswagen kost ongeveer €20,-. Dit is een aanzienlijke besparing ten opzichte van een volle dieseltank. De nieuwe generatie elektrische bedrijfswagens heeft bovendien een verbeterde actieradius die in de meeste gevallen toereikend is voor de werkzaamheden en afstanden.

De mate van comfort voor de chauffeur is ook een stuk beter dan de dieselmotoren van de huidige bedrijfswagen. Een elektrische variant is stil en trillingvrij. De optimale koppel is vrijwel altijd bereikbaar waarmee de chauffeur in iedere situatie kan anticiperen op het verkeer. En met een lager bijtellingspercentage en bpm-vrijstelling is een luxe dubbele cabine met rijassistentiesystemen, zonder privé teveel te betalen, binnen handbereik.

Emissievrij

Emissvrije binnensteden komen steeds dichterbij. In het klimaatakkoord is afgesproken dat vanaf 2025 30 tot 40 grotere steden zero emissie zones invoeren voor stadslogistiek. Steeds meer gemeentes maken deze zones al bekend in aanloop naar 2025, om ondernemers voldoende tijd te geven zich hierop aan te passen. Bovendien is er een subsidiemogelijkheid (milieu-investeringsaftrek) beschikbaar voor elektrische bedrijfswagens. Er is dan ook steeds meer te kiezen én je bent er zeker van dat je welkom bent in iedere stad in heel Europa.

Nieuwe elektrische modellen

Dit jaar zijn er veel nieuwe elektrische bedrijfswagens in de markt gezet. Denk aan de Opel Vivaro-e, Renault Kangoo, Mercedes Sprinter en Vito, Peugeot e-Expert of de Nissan e-NV200. De titel "International Van of the Year 2021" ging naar Groupe PSA voor de Citroën e-Jumpy, Opel Vivaro-e en Peugeot e-Expert.

Overweeg je een elektrische bedrijfswagen?

Om je van een passend aanbod te kunnen voorzien, vragen wij je:

  • Hoeveel kilometer rijd je op jaarbasis met de bedrijfswagen?
  • Ben je regionaal of landelijk in bedrijf?
  • Wat is het laadvermogen waaraan de bedrijfswagen moet voldoen?
  • Heb je specifieke wensen m.b.t. de grootte en inrichting van de bedrijfswagen?
Terug naar vorige pagina