go_to_content

Je betaalt btw over het werkelijke privégebruik. Je moet een sluitende kilometeradministratie bijhouden. Op basis daarvan bereken je de verhouding tussen zakelijk gebruik en privégebruik.

Wil of kun je geen kilometeradministratie bijhouden? Reken het privégebruik dan als volgt uit:
 
Privégebruik uitrekenen zonder kilometeradministratie
Stel de btw die je moet betalen voor het privégebruik vast op 2,7% van de cataloguswaarde van de auto, inclusief btw en bpm.
 
Rekenvoorbeeld privégebruik
Je leaseauto heeft een cataloguswaarde van € 30.000, inclusief btw en bpm. Dan betaalt u voor het privégebruik € 810 btw (2,7% x € 30.000).
 
Let op: voor de btw wordt het woon-werkverkeer aangemerkt als privégebruik! Dit geldt zowel voor de ondernemer als voor zijn personeel.
 
Eigen bijdrage werknemers
Breng je je personeel voor het privégebruik van de leaseauto een bedrag in rekening dat niet kostendekkend is? Dan moet je btw betalen over de uitgaven die je hebt gemaakt voor het privégebruik. Of kies ervoor om voor het privégebruik 2,7% van de cataloguswaarde (inclusief btw en bpm) op te nemen in de aangifte over het laatste belastingtijdvak van het jaar. In dat geval betaal je geen btw over de bedragen die je in rekening hebt gebracht bij je personeel.
 
Is het btw-bedrag dat je moet betalen over het bedrag dat je in rekening brengt aan je personeel hoger dan de btw die je moet betalen volgens de 2,7%-regeling? Dan moet je btw betalen over de in rekening gebrachte bedragen. In dat geval kun je de 2,7%-regeling niet toepassen.

Meer weten?

De beste leasedeal krijg je door onafhankelijk advies

  • Wij checken prijzen van meerdere leasemaatschappijen
  • Onafhankelijk advies op maat
  • Zakelijke leaserijders geven ons een 9,2
  • Binnen 15 minuten een offerte op maat
Neem contact op
Terug naar vorige pagina