go_to_content
Volkswagen Transporter Gesloten bestel

Bij de aanschaf van een bedrijfswagen moet je met een aantal dingen rekening houden

Peugeot Boxer Gesloten bestel

Bedrijfswagen inrichting

Wil je een bedrijfwagen met inrichting leasen? Wij helpen je niet alleen met het uitzoeken van een bestelauto die aan je wensen voldoet maar verzorgen ook de inrichting en/of bestickering van jouw bedrijfwasgen. 

Lees meer

Elektrische bedrijfswagen leasen

Aangescherpte wet - en regelgeving in combinatie met duurzaam ondernemen leidt er toe dat ondernemers steeds vaker een elektrische bedrijfswagen aanschaffen. 

Lees hier waar je op moet letten bij het leasen van een elektrische bedrijfswagen.

Lees meer

Grijs kenteken verdwijnt: Geen BPM vrijstelling meer voor bestelauto’s

 

Ben je eigenaar van een bestelauto? Dan heb je tot nu toe kunnen profiteren van een BPM vrijstelling voor je bedrijfswagen(s). Per 1 januari 2025 verlies je dit voordeel omdat deze vrijstelling per die datum komt te vervallen.

Lees meer
Mercedes Vito Gesloten bestel

Bedrijfswagens en de Belastingdienst

Overweeg je een bedrijfswagen te leasen? Dan is het belangrijk dat je als ondernemer voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst.

De specifieke eisen die hiervoor gelden hebben we voor je op een rijtje gezet. 

 

Lees meer
Opel Vivaro Combi

Wat betekenen emissievrije zones voor ondernemers?

Vanaf 2025 mag je 40 Nederlandse binnensteden niet meer in rijden met een bedrijfswagen die CO2 uitstoot. Deze gebieden worden zero emissie zones genoemd. 

Wat deze emissievrije zones voor jou als ondernemer betekenen lees je hier. 

Lees meer
Opel Vivaro Gesloten bestel

Subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto (SEBA)

Om de transitie van brandstof naar elektrische bedrijfswagens te stimuleren stelt de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) beschikbaar.

Lees hier hoe jij gebruik kunt maken van deze regeling.

 

Lees meer
Mercedes Vito Tourer

Welke bedrijfswagen kiezen?

Welke bedrijfswagen je moet kiezen hangt af van hoe je hem wilt inzetten. Bestelauto's verschillen van elkaar in laadvolume, laadvermogen en trekkracht. Er zijn bedrijfswagens met voor-, achter- en vierwielaandrijving. Check het laad - en trekvermogen wat je nodig hebt en hoeveel ruimte de bus moet hebben. Daarna kun je nog zaken overwegen als het aantal deuren, zijdeur of niet en of de bestelbus bijvoorbeeld een dubbele cabine moet hebben. 

Tip van onze experts: Staar je bij de aanschaf van een bedrijfswagen niet blind op een merk. Voor zakelijke doeleinden zijn de eigenschappen die een bestelbus heeft vele malen belangrijker dan het logo op de grill. 

Op deze pagina vind je de beste bedrijfswagens.

Dit zeggen onze klanten

Hard ingezet om een oplossing te vinden ondanks dat ik een starter ben. Zeer professionele houding en zeer vriendelijk in contact en erg behulpzaam. Dank je wel Jaap.

10
Door: Tunc, Landsmeer

Ik kan geen betere bedrijf op noemen als Leaselinq. De medewerkers blijven zoeken tot dat er een geschikte auto is gevonden die bij mij past. De communicatie tussen cliënt en leaselinq is zeer prettig Jaap Dwarshuis heeft goed geluisterd naar mijn wensen.

10
Door: Mw. Palit, Den Haag

"Een correcte en vlotte behandeling van het dossier. Afspraken worden nagekomen en je wordt op een plezierige wijze geholpen."

9
Door: Dhr. Boer, Dronten
Opel Movano Platform chassis

Kies voor zorgeloos leasen

Heb je meerdere bedrijswagens in je wagenpark? Het beheren van je wagenpark kan een hoop gedoe, tijd en kosten met zich meebrengen. Om het overzicht te behouden kun je gebruik maken van onze wagenparkbeheer software. In dit online portaal kun je op ieder moment zien wat de status van je leasecontracten is, hoeveel brandstof je wagens verbruiken en of er sllm getankt wordt (zo mijn mogelijk aan snelwegen en bemande stations).

Deze software bespaart je zowel alleen kosten als tijd. Vul voor een vrijblijvende demonstratie van onze wagenparkbeheer software dit contactformulier in.

Waarom een bedrijfswagen leasen?

Een bestelwagen is essentieel voor elk bedrijf dat op vervoer vertrouwt om de klus te klaren: van materialen vervoeren tot aan pakketten afleveren bij de klant. Het is niet alleen een middel om van A naar B te reizen. Bedrijfswagens dienen vaak ook als mobiel kantoor of opslagruimte, bijvoorbeeld van gereedschap en losse onderdelen. Dat scheelt extra opslagruimte en bespaart monteurs ’s ochtends tijd omdat ze niet eerst uit een opslag spullen hoeven te halen. 

Maar waarom kiezen voor leasen? Het antwoord is eenvoudig: om je bedrijf soepel te laten draaien, moet je altijd kunnen rekenen op je bedrijfswagen. Je bedrijfsauto moet  altijd tip top in orde zijn. Dat betekent regelmatig onderhoud en reparaties om de conditie van het voertuig.optimaal te houden. 

Als je least, heb je hier geen omkijken naar onmdat alle logistiek je uit handen wordt genomen. Om volledig ontzorgd te worden, kiezen veel bedrijven voor zakelijk leasen.

Voordelen van een bedrijfswagen leasen

Een bedrijfswagen leasen biedt een aantal voordelen ten opzichte van het kopen van een voertuig:

  • Je betaalt maandelijkse een vast bedrag. Hierdoor hoef je geen grote initiele investering te doen.
  • Onderhouds - en reparatiekosten zijn bij inbegrepen bij de leaseprijs van bestelbussen. Hierdoor kom je niet onverwachts voor hoge kosten te staan.
  • Je hoeft je aan het einde van het contract niet bezig te houden met de verkoop van de bestelauto. Je kunt een nieuwere moderne bedrijfsauto leasen

Leasen kan je helpen om je belastingen en uitgaven te vereenvoudigen door al je voertuig-gerelateerde kosten in één maandelijkse betaling te bundelen. Daardoor is leasen een populaire optie voor veel bedrijven. Wat je reden ook is om een bedrijfswagen lease te overwegen, Wij helpen je altijd e beste deal te vinden.

Mercedes Citan Tourer

Financial lease bedrijfswagen

Naast operational lease kun je een bedrijfswagen ook aanschaffen met financial lease. Grote verschillen zijn dat je met financial lease verantwoordelijk bent voor het onderhoud en reparaties, ander groot verschil is dat de waarde van de bedrijfsauto op de balans komt te staan. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee, omdat je de investeringskosten en de rente kan aftrekken en de wagen over een paar jaar kanafschrijven. Een nadeel kan zijn dat de wagen op je balans komt te steen. 

Bij operational lease hoeft dat niet, de bedrijfsauto blijft dan van het leasebedrijf en je loopt niet het risico van een onverwachte waardevermindering of een dure reparatie. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen, ook hierin adviseren we je graag om te kijken wat het beste bij jouw bedrijf past.

Mercedes Sprinter Gesloten bestel
Advies van bedrijfswagen lease experts
Wil je een bedrijfswagen leasen? Als onafhankelijk intermediair adviseren wij je over de juiste bedrijfswagen, passende inrichting en/of het juiste leasecontract. Ook prettig: je hebt één contactpersoon voor alles.