go_to_content

Zakelijk occasion leasen

Zakelijk een occasion leasen, wat is dat precies? Het antwoord is heel simpel: het leasen van een vrijwel nieuwe, tweedehands auto. Dit is een goed alternatief voor zakelijke leaserijders die niet gelijk te diep in de buidel willen tasten, maar toch een representatieve auto willen rijden. Er zijn meer dan genoeg voordelen voor jou als werknemer of ondernemen om een occasion te leasen. Bekijk onze tweehands leaseauto's.

Een moment geduld

Voordelen occasion leasen

Bij de gedachte aan occasion lease haken veel mensen al vaak af: waarom een gebruikte auto rijden die meer onderhoud nodig heeft en meer kilometers op de teller heeft staan, als ik ook een gloednieuwe leaseauto kan rijden? Niets is minder waar. Zakelijke occasion lease is een populaire leasevorm, waarbij je meer dan zomaar een oude tweedehands auto overneemt. Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar aan een tweedehands auto zitten veel financiële en praktische voordelen verbonden.

Aantrekkelijke prijs

Occasion lease auto's zijn in perfecte staat en vrijwel altijd nieuw. De auto is even luxe, maar dan voor een aantrekkelijke prijs. Het maandelijkse termijnbedrag ligt relatief laag, omdat de kosten worden berekend op basis van de huidige waarde van de auto.

Sneller leverbaar

Naast de prijzen die aanzienlijk lager liggen, kan een occasion auto ook sneller leverbaar zijn. Er is momenteel namelijk een wereldwijd chip tekort en dit zorgt voor lange levertijden. Dit langdradige proces maakt het daarnaast voor ondernemers - specifiek ondernemers met een wagenpark - erg lastig, aangezien zij afhankelijk zijn van een continue aanwas van nieuwe auto’s. Ben jij eigenaar van een wagenpark en wil je je wagenpark uitbreiden en verversen? Dan zijn jonge, tweedehands leaseauto's een goed alternatief.

Snel de weg op

Daarnaast heb je als ondernemer ook het voordeel dat het bijna nooit een voorraad model betreft wat nog geleverd moet worden uit, waardoor je vrijwel direct de weg op kan met je goed onderhouden “nieuwe” occasion auto. Snel en effectief, zonder afhankelijk te zijn van een fabriek en lange wachttijden.

Fiscale voordelen voor ondernemers bij keuze voor occasions

Als ondernemer heb je heel veel fiscale voordelen wanneer je kiest voor occasions, namelijk:

  • Je kunt als ondernemer genieten van de lagere bijtelling van een (jong) gebruikte auto. Heb je een duurzame occasion uit 2018? Dan kun je profiteren van de bijtelling die in dat jaar van toepassing was. Let wel op: dit percentage is alleen 60 maanden geldig en verloopt dus na de eerste tenaamstelling van de auto.

  • Ondernemers die financial leasen hebben de mogelijkheid om de betaalde btw terug te vorderen. Bij de aanschaf van jouw “nieuw” gebruikte auto, mag je dus btw terugvragen. Let wel op: het moet een btw-auto betreffen.

  • De rente die je betaalt bij je financial leasing is een aftrekpost voor de belasting. Met andere woorden: de rente over je occasion lease is aftrekbaar. Naast belastingvoordelen zijn er soms ook lokaal of regionaal subsidies beschikbaar. Bijvoorbeeld die van emissieloze bedrijfsauto's.

  • Een zakelijke occasion auto biedt jou als ondernemer de financiële ruimte om je te focussen op de groei en andere belangrijke targets van je onderneming. Zo bespaar je geld aan een voertuig en kun je later een grotere investering maken.

Occasion leasen?

Of je nu een startende zzp’er bent of al een ervaren ondernemer: een occasion leasen is bij uitstek ideaal voor iedereen die tegen een lager budget wilt genieten van alle voordelen van een leaseauto. Ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje bij ons aanbod. Heb je nog andere vragen? Onze experts staan klaar om je te helpen bij de juiste keuze voor jouw vliegende start.

Jaap Dwarshuis Leaselinq
Jaap Dwarshuis

Advies nodig? Tijd besparen bij een leaseauto zoeken?

Stel je vraag aan één van onze onafhankelijke lease-experts. Ma t/m vr bereikbaar van 8:30 - 17:00 u.
0341-760088 Neem contact op

"Gedurende onze samenwerking hebben wij gemerkt dat LeaseLinq ons echt probeert te ontzorgen qua lease-gerelateerde zaken. De wijze waarop dat gaat, met een vaste contactpersoon die meedenkt en een stap extra voor je zet, is heel prettig! Het grootste voordeel vinden wij enerzijds dat er een partij is die met je meedenkt en anderzijds dat we als organisatie niet vastzetten aan een leasemaatschappij. Dit geeft een gevoel van flexibiliteit."

10
Door: QL Projectburo, Houten

"Met de Duurzame Adviseurs hebben wij drie jaar geleden actief ingezet op een 100% elektrisch wagenpark. Onze adviseurs zijn door het hele land actief en hebben allemaal hun eigen wensen en behoeften. Een goede partner die snel kan schakelen is daarom enorm belangrijk en dat hebben we gevonden in LeaseLinq. Met de persoonlijke en snelle service zorgt LeaseLinq voor passende adviezen. Dat scheelt ons veel tijd en daarmee ook geld."

10
Door: De Duurzame Adviseurs, Amersfoort

"Wij kiezen voor LeaseLinq vanwege de goede samenwerking en vooral het meedenken van onze vaste contactpersoon. Geen probleem te groot, er is altijd een oplossing. LeaseLinq onderscheidt zich dan ook van andere partijen door de goede service. Het grootste voordeel hiervan is dat al het werk dat wij aan het wagenpark hebben, uit handen wordt genomen door een deskundig persoon waar wij vertrouwen in hebben. De samenwerking is perfect!"

10
Door: DFDS, Vlaardingen
Meer weten over zakelijk leasen?

Stel gerust je vraag, onze lease experts staan voor je klaar!