go_to_content

Occasion zakelijk leasen

Zakelijk een occasion leasen, wat is dat precies? Het antwoord is heel simpel: het leasen van een vrijwel nieuwe, tweedehands auto. Een tweedehands auto leasen is een goed alternatief voor zakelijke leaserijders die niet gelijk te diep in de buidel willen tasten, maar toch een representatieve auto willen rijden. Er zijn meer dan genoeg voordelen voor jou als werknemer of ondernemer om een occasion te leasen.

Hieronder vind je de tweedehandse zakelijke leaseauto's die we direct op voorraad hebben. Echter hebben we ook inzage in de voorraden gebruikte auto's die bij leasemaatschappijen staan waardoor het aanbod vele malen groter is. Staat je auto er niet bij? Neem contact met ons op door te bellen met 0341 76 00 88 of vul het contactformulier in. 

 

Een moment geduld

Voordelen zakelijk occasion leasen

Bij de gedachte aan occasion lease haken veel mensen al vaak af: waarom een gebruikte auto rijden die meer onderhoud nodig heeft en meer kilometers op de teller heeft staan, als ik ook een gloednieuwe leaseauto kan rijden? Niets is minder waar. Veel “gebruikte” auto’s zijn zo goed als nieuw en erg goed onderhouden. Zakelijke occasion lease is een populaire leasevorm, waarbij je meer dan zomaar een oude tweedehands auto overneemt. Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar aan een tweedehandse zakelijke auto zitten veel financiële en praktische voordelen verbonden.

Aantrekkelijke prijs

Zakelijke occasion lease auto's zijn in perfecte staat en vrijwel altijd nieuw. De auto is net zo luxe als een nieuwe lease auto, maar dan voor een aantrekkelijke prijs. Het maandelijkse termijnbedrag ligt relatief laag, omdat de kosten worden berekend op basis van de huidige waarde van de auto.

Sneller leverbaar

Naast de prijzen die aanzienlijk lager liggen, kan een occasion auto ook sneller leverbaar zijn. Er is momenteel namelijk een wereldwijd chip tekort, wat zorgt voor lange levertijden. Dit langdurige proces maakt het voor ondernemers – specifiek ondernemers met een wagenpark – erg lastig, aangezien zij afhankelijk zijn van een continue aanwas van nieuwe auto’s. Ben jij eigenaar van een wagenpark en wil je je wagenpark uitbreiden en verversen? Dan zijn jonge, tweedehands leaseauto's een goed alternatief.

Snel de weg op

Daarnaast heb je als ondernemer ook het voordeel dat tweedehands auto’s bijna nooit een voorraadmodel betreft wat nog geleverd moet worden uit, waardoor je vrijwel direct de weg op kan met je goed onderhouden “nieuwe” occasion auto. Snel en effectief, zonder afhankelijk te zijn van een fabriek en lange wachttijden.

 

Fiscale voordelen voor ondernemers bij keuze voor zakelijke occasions

Als ondernemer heb je heel veel fiscale voordelen wanneer je kiest voor zakelijke occasion lease, namelijk:

  • Bijtelling van een tweedehands zakelijke auto

Je kunt als ondernemer genieten van de lagere bijtelling van een (jong) gebruikte auto. Heb je een duurzame occasion uit 2018? Dan kun je profiteren van de bijtelling die in dat jaar van toepassing was. Let wel op: dit percentage is slechts 60 maanden geldig en verloopt dus na de eerste tenaamstelling van de auto.

  • Teruggave van BTW bij zakelijk gebruikte auto leasen

Ondernemers die hun occasion financial leasen hebben de mogelijkheid om de betaalde btw terug te vorderen. Bij de aanschaf van jouw nieuwe gebruikte auto mag je dus btw terugvragen. Let wel op: het moet een btw-auto betreffen.

  • Aftrekbare rente bij zakelijke occasion lease

De rente die je betaalt bij je financial leasing is een aftrekpost voor de belasting. Met andere woorden: de rente over je occasion lease is aftrekbaar. Naast belastingvoordelen zijn er soms ook lokaal of regionaal subsidies beschikbaar. Bijvoorbeeld die van emissieloze bedrijfsauto's.

  • Meer financiële ruimte voor andere investeringen

Een zakelijke occasion auto biedt jou als ondernemer de financiële ruimte om je te focussen op de groei en andere belangrijke targets van je onderneming. Zo bespaar je geld op een voertuig en kun je later een grotere investering maken.

Zakelijke occasion leasen?

Of je nu een startende zzp’er bent of al een ervaren ondernemer: een occasion leasen is bij uitstek ideaal voor iedereen die tegen een lager budget wil genieten van alle voordelen van een leaseauto. Ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje bij ons aanbod aan tweedehands zakelijke lease auto’s. Heb je nog andere vragen over een occasion leasen? Onze experts staan klaar om je te helpen bij de juiste keuze voor jouw vliegende start.

Elise Sas

Advies nodig? Tijd besparen bij een leaseauto zoeken?

Stel je vraag aan één van onze onafhankelijke lease-experts. Ma t/m vr bereikbaar van 8:30 - 17:00 u.
0341-760088 Neem contact op

"LeaseLinq heeft mij prima geholpen bij de keuze van een nieuwe leaseauto. Er is erg goed met mij meegedacht."

9
Door: Dhr. Verwoert, Amsterdam

Een voorbeeld uit het boekje snelle opvolging, duidelijk communicatie en zelfs bij wat uitdagingen wanneer dealers zich vergissen komt er een vriendelijke en informerende dialoog op gang.

9
Door: Dhr. van het Hof, Hazerswoude-Dorp

Zeer prettig en professioneel contact met Victor van Putten, die zich ontpopte als een betrouwbare en open gesprekspartner en zich hield aan de gemaakte afspraken!

10
Door: Dhr. van Weenen, Hazerswoude-Dorp
Meer weten over zakelijk leasen?

Stel gerust je vraag, onze lease experts staan voor je klaar!