go_to_content

Wat wil je bereiken?

Bedrijfsdoelstellingen

Wil je een duurzaam wagenpark realiseren? De stappen daarnaartoe zijn afhankelijk van de bedrijfsdoelstellingen. Gaat het bijvoorbeeld om kostenbesparing, verduurzaming van het mobiliteitsbeleid of verbetering van het imago? Samen kijken wij stap voor stap wat de beste aanpak is om je doelstellingen te behalen. Zo ontwikkelen we een CO2-neutraal voorstel, specifiek voor je organisatie.

Overstappen of vervangen op lange termijn

Inmiddels hebben wij al verscheidene organisaties ondersteunt bij de overstap op elektrische of hybride auto's. Je kunt bijvoorbeeld in één keer het gehele rijdende wagenpark vervangen. Hiervoor inventariseren wij wat de afkoopkosten van de huidige auto's zijn en kijken wij of wij auto's kunnen herplaatsen bij andere relaties. Vaak bespaart je dit hoge kosten. Het is ook mogelijk om geleidelijk elke uitlopende auto te vervangen door een elektrische of hybride auto's. Op deze manier bereik je de doelstellingen op lange termijn.

Een passende autoregeling

Is het doel helder, dan kan je vervolgens de autoregeling hierop inrichten. Hierin leg je vast welke functies in aanmerking komen voor een elektrische auto, welke eisen je stelt aan de actieradius en welke auto’s het best passen binnen je organisatie. Wij kunnen helpen om dit te inventariseren en de juiste keuzes te maken.

De keuze voor elektrisch of hybride

Actieradius

Om uit het groeiende aanbod elektrische of hybride auto's de juiste keuze te maken, kijken wij samen met jou naar een aantal criteria. Zo is de gewenste actieradius de meest bepalende factor bij de autokeuze. Hoe veel kilometer zal je dageljks met de auto afleggen? Je wilt natuurlijk niet om de haverklap bij de laadpaal staan. De werkelijke actieradius van de auto hangt onder meer af van het rijgedrag van de berijder, het verkeer en de weersomstandigheden.

Leasebudget

Ook het leasebudget van de berijder is een criterium. Waar eerder de Tesla's, Hyundai Kona en Kia e-Niro de auto's waren met een goede actieradius, zijn er nu ook kleinere auto's beschikbaar met een actieradius van meer dan 300km (WLTP). Denk dan aan een Opel Corsa-e of een Peugeot e-208. Dit zijn auto's met een fiscale waarde vanaf €29.499,-. Ze zijn daarmee heel geschikt voor de zakelijke markt.

Hybride auto's

Ondanks de verbeterde actieradius en het groeiende aanbod elektrische auto's, zijn er ook berijders die de zekerheid van een brandstofauto niet kunnen missen. Gelukkig zijn er tegenwoordige zuinige alternatieven. Zoals de (plug-in) hybrides, die een lagere CO2-uitstoot hebben en minder brandstof verbruiken. Afhankelijk van de voorkeur en wensen van de berijder, vinden wij een geschikte hybride waarmee je een duurzaam wagenpark realiseert.

Jaap Dwarshuis Leaselinq

Wil je je wagenpark ook verduurzamen?

Wij adviseren je graag, zodat je de juiste keuze maakt. Ook voor de lange termijn.
Neem contact op
Terug naar vorige pagina