go_to_content

Waarom een intermediair bij operational lease een slimme keuze is

De voordelen van een intermediair

 

Er komt veel kijken bij het afsluiten van een operational leasecontract. Als wagenparkbeheerder heb je niet alleen te maken met de wensen van berijders, maar ook met de mogelijkheden die leasemaatschappij kunnen aanbieden. Dit is slechts een greep uit de vragen die je moet beantwoorden:

  • Wat is er geregeld rondom verzekeringen?
  • Hoeveel kilometers mogen er gereden worden?
  • Hoe ga je om met prijsverhogingen?
  • Welke mogelijkheden zijn er bij het beëindigen van het leasecontract?

 

Als wagenparkbeheerder ben je niet iedere dag bezig met het beheren van je wagenpark en het contact met leasemaatschappijen en/of berijders. In de meeste gevallen loont het om samen te werken met een lease intermediair.

In deze blog leggen we uit welke rol een intermediair kan spelen in het beheren van jouw wagenpark. Van de zoektocht naar een nieuwe auto, tot het opstellen van een leasecontract tot het beheren van je wagenpark.

 

Wat is een intermediair?

 

Een intermediair is een onafhankelijk specialist die uitgebreide kennis heeft van de markt waarin hij actief is. Een intermediair helpt bij het zoeken en vergelijken van de beste deals bij verschillende maatschappijen en realiseren van een contract dat aansluit bij jouw specifieke wensen en eisen.

Hierdoor krijg je toegang tot betrouwbare expertise die je kan helpen om de juiste beslissingen te nemen. Intermediairs worden ook weleens tussenpersoon genoemd.

“In de rol van lease intermediair is Leaselinq specialist in operational – en financial lease dienstverlening. We zijn onafhankelijk en vergelijken offertes van meerdere leasemaatschappijen. Daardoor kunnen we jou de deal bezorgen die het beste aansluit bij jouw wensen.”

 

Maatwerk oplossingen

 

Operational lease is een proces waarin veel keuzes moeten worden gemaakt. Denk aan de looptijd van het contract, het kilometrage, de keuze van voertuigen en extra producten die je wilt toevoegen zoals winterbanden en/of vervangend vervoer.

Een lease intermediair kan jou helpen om een leasecontract op maat te maken dat perfect past bij de behoeften van jouw bedrijf. Een intermediair bespreekt met jou de mogelijkheden en kan de voor- en nadelen van jouw wensen toelichten. Daardoor kun jij een weloverwogen beslissing nemen en het meeste uit je operational leasecontract halen.

 

Onderhandelen namens jouw belangen

 

Eén van de belangrijkste voordelen van het werken met een intermediair is dat we als tussenpersoon namens jou kunnen onderhandelen met de leasemaatschappij. Intermediairs hebben goede relaties met verschillende leasemaatschappijen en kunnen daardoor vaak betere voorwaarden en tarieven bedingen dan jij als individu kan.  

Intermediairs weten waar ze op moeten letten en kunnen de kleine lettertjes van het contract grondig doornemen, zodat je niet met verborgen kosten of clausules komt te zitten die ongunstig zijn voor jouw bedrijf. Je kunt erop vertrouwen dat je de beste deal krijgt die past bij jouw budget en behoeften.

Daarnaast heb je bij de aanschaf van je nieuwe leaseauto te maken met levertijden. In sommige gevallen kunnen deze flink oplopen. Als intermediair bewaken we de levertijden van jouw auto en houden je op de hoogte van wijzigingen.

 

Tijdbesparing en efficiëntie

 

Het afsluiten van een operational leasecontract is een tijdrovend proces. Er zijn veel documenten en procedures die afgehandeld moeten worden. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt is er veel administratie en communicatie nodig.

Een intermediair neemt je deze taken uit handen waardoor jij tijd vrij krijgt voor andere zaken. Een tussenpersoon neemt de communicatie tussen leasemaatschappij en berijder over en zorgt voor de juiste documentatie op de juiste momenten. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd maar bespaar je ook gegarandeerd kosten op het wagenparkbeheer.  

 

Proactief contractbeheer

 

Nadat een leasecontract is afgesloten, moeten contracten ook beheerd worden. Een intermediair kan proactief contractbeheer uitvoeren namens jouw bedrijf. Tussenpersonen houden de looptijd van contracten in de gaten, zorgen tijdig voor verlengingen of beëindigingen en zorgen ervoor dat wijzigingen in contracten worden doorgevoerd.

Als verlengstuk van jouw bedrijf zorgt een intermediair dat je altijd up-to-date bent met je contractvoorwaarden en dat je voldoet aan de contractuele verplichtingen.

 

Ondersteuning bij geschillen

 

Mocht je onverhoopt een probleem of geschil krijgen met een leasemaatschappij dan is een intermediair een waardevolle partner om jouw belangen te behartigen. Lease specialisten hebben ervaring in het omgaan met contractuele geschillen en kunnen je ondersteunen bij het oplossen van problemen die zich tijdens de looptijd van het contract kunnen voordoen. 

 

Samenwerken met Leaselinq als intermediair

 

Ben jij binnen jouw bedrijf verantwoordelijk voor het beheer van de leasecontracten en het onderhouden van contacten met leasemaatschappijen en berijders? Dan heeft samenwerken met een intermediair enorm veel voordelen voor je.

Het merendeel van onze accountmanagers heeft 10 of meer jaar ervaring met operational – en financial lease dienstverlening. Als intermediair werken we samen met 8 leasemaatschappijen en een uitgebreid dealernetwerk. Combineer deze partnerships met onze kennis en kunde en sluit leasecontracten af tegen de meest gunstige voorwaarden. Dankzij ons dealernetwerk kunnen we leaseauto’s vaak op kortere termijn leveren dan onze concurrenten dat kunnen.

Wil je weten wat Leaselinq voor jou kan betekenen? Je kunt ons bellen op 0341 76 00 88 maar komen ook graag naar je toe om onze mogelijkheden toe te lichten.