go_to_content
LeaseLinq

Ongeacht de grootte van uw wagenpark, bent u al gauw uw kostbare tijd kwijt aan het zoeken van passende auto’s voor uw medewerkers, het controleren van (lease-)tarieven, kilometerstanden, en brandstofafrekeningen. Dan probeert u ook nog na te denken over optimalisatie en kostenbesparing. Al die administratieve last, dat moet efficiënter kunnen. Hoe?

Wagenparkbeheer door LeaseLinq zorgt ervoor dat u uw wagenpark kunt optimaliseren door efficiënt en proactief beheer. 

Kostenbesparing

Het kan in uw voordeel zijn om meerdere auto’s via verschillende leasemaatschappijen te leasen. U ontvangt dan altijd een marktconform aanbod, vergeleken bij de grootste leasemaatschappijen. Dit houdt ook in dat de voorwaarden gelijk zijn en u dus een goed vergelijk heeft gemaakt. Om in een wagenpark met meerdere leasemaatschappijen toch het overzicht te bewaren, hebben wij een online tool ontwikkeld.

In deze tool vindt u een overzicht van alle gegevens, van alle auto’s ongeacht leasevorm of leasemaatschappij. Zo registreren wij het kenteken, het type auto, de berijdergegevens, de leasemaatschappij en de contractvoorwaarden zoals looptijd, jaarkilometrage en leasetarief. Ook alle bijbehorende documenten zoals de mantelovereenkomst, leaseovereenkomst, bewijs van inzet en contractuele wijzigingen zijn terug te vinden in deze tool. U behoudt zo een gecentraliseerd wagenparkoverzicht.

Fiscaliteit en MVO

Met het klimaatakkoord zullen de bijtellingsregels de komende jaren een aantal veranderingen doormaken. Het huidige bijtellingspercentage op emissievrije auto’s is 8%. In 2021 zal dit naar 12% gaan. Vanaf 2022 loopt het nog verder op naar 16% totdat er in 2026 geen bijtellingsvoordeel meer van toepassing is op emissievrije auto’s. LeaseLinq is altijd op de hoogte van de meest actuele informatie rondom fiscaliteit, subsidies en stimuleringsregelingen.

Daarnaast kunnen wij u adviseren in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Of u nu in één keer wilt overstappen naar een volledig elektrisch wagenpark, het wagenpark stap voor stap wilt verduurzamen of uw Co2 uitstoot wilt compenseren, wij helpen u om de mogelijkheden te inventariseren en de juiste keuze te maken voor uw organisatie.

HRM

Wanneer u een leaseauto ter beschikking stelt aan uw medewerkers, wilt u vooraf duidelijke afspraken opstellen over het gebruik hiervan. Dit is natuurlijk altijd maatwerk. Veranderende bijtellingsregels en stijgende fiscale waardes zorgen ervoor dat uw autoregeling regelmatig aan een update toe is. Wij kijken met u naar onder andere de toewijzing van leaseauto’s, functiecategorieën, normleaseprijzen, autokeuzes en berijdersovereenkomsten.

Wanneer een berijder in aanmerking komt voor een leaseauto, begeleiden wij hem in het gehele proces vanaf de autokeuze tot aan het bestellen en afleveren van de auto. Vervolgens blijven wij gedurende de gehele looptijd van het contract zijn eerste aanspreekpunt. Omdat wij toegankelijk en bereikbaar zijn voor alle vragen, nemen wij ook na aflevering van de auto voor u het werk uit handen.

Brandstofinzicht

Door middel van periodieke brandstofanalyses zijn de brandstofkosten voor de meeste organisaties te beperken. Wij maken berijders bewust van hun tank- of laadgedrag. Zo kijken wij bijvoorbeeld of zij veel aan de snelweg tanken, gebruikmaken van premium brandstof en of zij bij een bemand of onbemand station tanken.  Daarnaast houden wij in de gaten of de kilometerstanden wel in lijn lopen met het leasecontract om verrekeningen te voorkomen. Met tank en/of laadpassen via LeaseLinq kunnen ook verschillende extra diensten worden geactiveerd, zoals parkeren, autowassen en openbaar vervoer.

Terug naar vorige pagina