go_to_content

De 8 Beste 7 persoons Auto's in 2023

Foto: Skoda Nederland

 

7 persoons benzineauto’s

 

Peugeot 5008

 

De Peugeot 5008 is een betaalbare 7 persoons auto met een luxe uitstaling. Dat maakt hem ideaal voor gezinnen. Hij is verkrijgbaar met twee benzinemotoren:

  • 1.2 Puretech met een vermogen van 130 pk en 230 Nm koppel
  • 1.2 Mild Hybrid met een vermogen van 136 pk en 230 Nm koppel

Als je van plan bent deze auto aan te schaffen let dan op de hoge vloer en de 3 stoelen op de achterste zitrij. Omdat de buitenste stoelen tegen de deur zitten kunnen deze plekken iets minder comfortabel zijn om op te zitten.

Ondanks deze punten is de Peugeot 5008 nog steeds een ruime, praktische en stijlvolle keuze voor grote gezinnen en iedereen die langere afstanden rijdt.

De Peugeot 5008 is te leasen vanaf € 639 per maand.

Peugeot 5008 (uitlopend model)

Skoda Kodiaq

 

De Skoda Kodiaq is een veelzijdige 7 persoons auto met een grote kofferbak. De auto is uitgerust met veel extra's en biedt ondanks zijn formaat een fijne rijervaring.

De Kodiaq is verkrijgbaar met een 1.5 TSI motor met 150 pk bij een maximum van 250 Nm koppel. Afhankelijk van de gekozen uitvoering is de auto uitgerust met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 7-traps DSG-automaat.

Afgezien van de iets moeilijkere toegang tot de 3e rij stoelen en een beperkt laadruimte als de 3e zitrij in gebruik is heeft de auto weinig negatieve punten. 

De Skoda Kodiaq lease je nu vanaf € 657 per maand.

Skoda Kodiaq

Volkswagen Tiguan Allspace

 

De Volkswagen Tiguan Allspace is een veelzijdige SUV met een prachtig uiterlijk en luxe afwerking. Hij is uitgerust met geavanceerde technologieën die je als bestuurder kan helpen met afstand houden, sturen, optrekken en remmen. Adaptieve cruise control is een voorbeeld van zo’n optie. De Trailer Assist optie maakt stressvrij en strak parkeren met een aanhanger mogelijk.

De Allspace is net als de Skoda Kodiaq verkrijgbaar met een 1.5 TSI motor met 150 pk bij een maximum van 250 Nm koppel met de keuze uit een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 7-traps DSG-automaat.

De Volkswagen Tiguan Allspace lease je vanaf € 629 per maand.

Volkswagen Tiguan Allspace

Hybride 7 persoons auto’s

 

Renault Espace

 

De Renault Espace is verkrijgbaar met zowel 5 – als 7 zitplaatsen. Hij is voorzien van de nieuwste technologische snufjes zoals een state-of-the-art infotainment systeem. Daarnaast is de auto uitgerust met 12 luidsprekers van Harman Kardon voor de ultieme muziekervaring.

De Espace is verkrijgbaar met een 200pk hybride motor met 205 Nm koppel en een automatische versnellingsbak. De actieradius van deze auto is een verbluffende 1100 kilometer (WLTP).

De Renault Espace lease je vanaf € 712 per maand.

Renault Espace

Hyundai Santa Fe

 

De Hyundai Santa Fe is een SUV die boordevol technologische snufjes zit. De Santa Fe heeft een handige verschuifbare achterbank, ideaal als je reist met veel bagage.

De Santa Fe is verkrijgbaar met een 230 pk hybride motor met 350 Nm koppel met automatische versnellingsbak. 

Zijn lengte en gewicht zorgen ervoor dat hij niet zo lekker rijdt in bochten. Dsondanks is de Hyundai Santa Fe is een uitstekende keuze voor bestuurders die een praktische SUV met moderne snufjes zoeken.

De Hyundai Santa Fe lease je vanaf  € 711 per maand.

Hyundai Santa Fe

Elektrische 7 persoons auto’s

 

Kia EV9

 

Onlangs schreven we al een review over de Kia EV9. Het nieuwste model van Kia heeft alles wat je in een elektrische auto zoekt.

De  EV9 is een grote SUV met een grote accucapaciteit van maar liefst 105 kWh waardoor hij een actieradius van 450 kilometer (WLTP)heeft. De Long Range versie heeft zelfs een actieradius van maar liefst 541 kilometer (WLTP). Dankzij de ultrasnelle 800V-laadtechnologie kan de Kia EVF9 in 15 minuten tot 239 kilometer bijladen.

Het topmodel is uitgerust met de nieuwste veiligheids- en autonome rijtechnologieën. Gebruikerservaringen en reviews ontbreken op dit moment nog, maar met Kia's reputatie voor kwaliteit belooft de EV9 een veelbelovende stap in te maken in duurzaamheid en efficiëntie.

De Kia EV9 lease je vanaf € 945 per maand

Kia EV9

Mercedes EQB

 

De Mercedes EQB is een indrukwekkende elektrische auto met een accucapaciteit van 69,7 waarmee je 469 kilometer kunt rijden (WLTP). De EQB heeft een prachtig interieur en goede rijeigenschappen.

Onder de motorkap vind je een motor met 190 pk en een koppel van 385 Nm

De derde zitrij is krap  en vooral geschikt is voor kinderen. Ondanks dat blijft de Mercedes EQB een stijlvolle en duurzame keuze voor het hele gezin.

De Mercedes EQB lease je vanaf € 696  per maand.

Mercedes EQB

Volvo EX90

 

De Volvo EX90 is een revolutionaire elektrische auto die niet alleen geweldige prestaties, maar ook een duurzame en milieubewuste rijervaring biedt. Veiligheid staat voorop in de EX90, met nieuwe geavanceerde systemen om alle passagiers een ongekend veiligheidsniveau te garanderen. De snellaadfunctie kan de batterij in slechts 30 minuten opladen van 10 tot 80%.

De EX90 is verkrijgbaar met twee elektrische motoren:

  • Twin Motor AWD met 408 pk en 490 Nm
  • Twin Motor AWD met 517 pk en 770 Nm

Net als de Kia EV9 ontbreekt het nog aan gebruikerservaringen maar de eerste tests en specificaties zien er veelbelovend uit.

De Volvo EX90 lease je vanaf € 1.286 per maand

Volvo EX90

De beste 7 persoons auto van 2023

 

Wat de beste 7 persoons auto is, is per persoon natuurlijk verschillend. Dat hangt bijvoorbeeld af van de vraag op welke brandstof je wilt rijden, hoeveel je te besteden hebt en/of hoeveel trekkracht je nodig hebt.

Heb je advies nodig bij de aanschaf van een 7 persoons auto? Neem dan contact op met één van onze experts op 0341 76 00 88 of vul het contactformulier in.