go_to_content

Voor-en nadelen

Fiscale waarde en leasetarieven

Het aanbod elektrische auto’s op de markt is de laatste jaren enorm gestegen. Ook de actieradius van deze auto's brengt je steeds verder. Maar de aanschafprijzen liggen vooralsnog hoger dan die van auto’s met een verbrandingsmotor. Dit zorgt dan ook voor hogere leasetarieven, waarop je huidige leasebudget misschien nog niet op ingesteld is. De fiscale voordelen en bijtelling zijn echter gunstiger, dus in de meeste gevallen profiteert de berijder toch van lagere maandlasten. 

Actieradius

Wij krijgen vaak de vraag van berijders of de actieradius van de auto wel voldoende ruimte biedt voor het rijden naar afspraken. Afhankelijk van het jaarkilometrage dat ongeveer met de auto verreden zal worden, voldoen de meeste auto's tegenwoordig prima aan de wensen. Het laden van de elektrische auto vergt nog wel meer tijd dan tanken en de berijder zal bij lange ritten rekening moeten houden met tussentijds opladen. Dit vereist de nodige planning voordat hij of zij op pad gaat. Bovendien is de actieradius afhankelijk van verschillende factoren, waardoor deze kan afwijken van hetgeen wat vooraf gecalculeerd is. Het is daarom altijd goed om op voorhand een goede berekening te maken van het aantal kilometers dat je wil afleggen met de auto.

Skoda Enyaq iV

Waarom elektrisch rijden stimuleren?

  • Gunstige fiscale regeling

Een aantrekkelijk werkgever biedt zijn medewerkers ruime keus aan vervoersmiddelen en laat hen profiteren van het gunstige belastingklimaat rondom elektrisch rijden.

  • Milieu-impact verkleinen

Met een zo schoon mogelijk zakelijk en woon-werkverkeer draagt een werkgever, dankzij een elektrisch wagenpark, bij aan een duurzame maatschappij. Een werkgever kan elektrisch rijden actief stimuleren door bijvoorbeeld in het MVO-beleid te streven naar een bepaald percentage elektrische auto’s.

  • Kostenbesparing

De verbruikskosten van een elektrische auto zijn beduidend lager dan bij brandstofauto’s. De besparing op brandstofkosten kan behoorlijk oplopen, afhankelijk van het aantal kilometers. Bovendien heeft een elektrische auto minder onderhoudskosten.

Stimuleer elektrisch rijden bij medewerkers

De werkgever kan de medewerkers stimuleren om voor een elektrische auto te kiezen door bijvoorbeeld:

  • Geen boete of overnameverplichting te hanteren bij onverhoopte voortijdige beëindiging van het dienstverband
  • Geen of een verlaagde eigen bijdrage in rekening te brengen bij EV’s
  • De aanleg van een laadpunt thuis te verzorgen
  • Bij de keuze voor een EV een auto uit een hogere klasse toe te staan

Lees ook: 7 tips voor wagenparkbeheerders voor een goede autoregeling

Hulp nodig bij het stimuleren van elektrisch rijden bij jouw medewerkers?

Wil je graag verduurzamen en heb je wat advies nodig? Onze accountmanagers hebben ruime ervaring in het verduurzamen van wagenparken en weten precies hoe je je medewerkers kunt stimuleren om te kiezen voor een elektrische auto. Neem contact met ons op 0341 76 00 88. 

 

Wil je meer informatie over een elektrisch wagenpark?

EV-specialist Victor van Putten geeft antwoord op al je vragen.
Neem contact op
Terug naar vorige pagina