go_to_content

CO2-compensatieprogramma

LeaseLinq werkt samen met TravelCard, de grootste brandstofpasverstrekker van Nederland. TravelCard is aangesloten bij MVO Nederland en helpt bedrijven te verduurzamen. Dit doen zij door de CO2 uitstoot van het wagenpark te compenseren. Er is een CO2-compensatieprogramma waarmee het wagenpark kan worden vergroend. Door deelname aan dit programma worden projecten gefinancierd die helpen de door het wagenpark uitgestoten CO2 te compenseren. Het overgrote deel van de projecten vindt plaats in ontwikkelingslanden. Door te investeren in ontwikkelingslanden, vindt hier sneller een transitie naar duurzame energie plaats. Bovendien dragen projecten hier veelal bij aan de ontwikkeling van de regio en het creëren van werkgelegenheid.

Travelcard werkt samen met Clean Advantage om de bijdragen van alle deelnemende klanten bij de projecten te krijgen. Alle projecten worden streng gecontroleerd en hebben een VCS of Gold Standard certificering. Meer weten over het CO2-compensatieprogramma? Klik hier

Volkswagen ID.4

Mobiliteitsbudget

De medewerker van vandaag kiest de wijze van vervoer die bij hem past. Het mobiliteitsbudget ondersteunt de trend van flexibel reizen. Maar hoe werkt een mobiliteitsbudget nou eigenlijk? En welke voor-en nadelen zitten aan het mobiliteitsbudget verbonden?

Binnen een mobiliteitsbudget krijgt de medewerker een jaarbudget, waarin hij of zij zelf de keuze maakt binnen verschillende vormen van zakelijke mobiliteit. Naast de duurzaamheid van het type vervoer, spelen ook de kosten een belangrijke rol in de persoonlijke keuze van de medewerker. Je kunt bijvoorbeeld werken met een teruggave. Kiest de medewerker een zuinigere auto, dan wordt het resterende budget uitgekeerd aan de medewerker. Zo stimuleer je de keuze voor een schoner wagenpark.

Om mobiliteitsbudgetten op te zetten is het belangrijk om ten eerste het vertrekpunt te bepalen. Hoe is het huidige mobiliteitsbeleid ingericht? Welke kosten mogen medewerkers declareren en welke andere factoren wegen uiteindelijk mee in de beslissing? Vervolgens bepalen we de doelstelling van de verandering. Wat wil je bereiken met de mobiliteitsbudgetten? Gaat het bijvoorbeeld om kostenbesparing, verduurzaming van het mobiliteitsbeleid of een combinatie van beiden? Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden om deze doelstelling te bereiken, afhankelijk van de vervoerstypes die je wilt aanbieden in het budget.

Jaap Dwarshuis Leaselinq

Meer informatie over duurzame alternatieven?

Onze adviseurs denken graag met je mee over een geschikte oplossing voor je organisatie.
Neem contact op
Terug naar vorige pagina