go_to_content

Wat zijn de voordelen van een dynamisch energiecontract?

Bij een dynamisch energiecontract wordt de prijs van energie automatisch aangepast aan het vraag en het aanbod. Dit betekent dat als er veel vraag is naar energie, de prijs stijgt en als er weinig vraag is, de prijs daalt. Hierdoor kan er efficiënter worden omgegaan met energie en kunnen kosten worden bespaard.

 

Elektrisch laden tegen lagere kosten

Wanneer je over een elektrische auto beschikt, kun je een dynamische energiecontract inzetten om slim en efficiënt te laden. De stroomprijzen bij een dynamisch energiecontract varieren elk uur. Deze prijsverschillen hebben onder andere te maken met de piekmomenten en overcapaciteit op het net. 24 uur van tevoren worden de prijzen bekend gemaakt. Door je auto op te laden op de momenten dat het stroom het goedkoopst is, is het mogelijk om flink te besparen op je energierekening. 

 

Welke aanbieders voor dynamisch laden zijn er?

  • ANWB

  • Energyzero

  • Frank Energie

  • Tibber

  • Nieuwestroom

  • EZ Energy

 

Slim laden met dynamische tarieven 

Daarnaast bieden enkele aanbieders, zoals Tibber, een functie voor slim laden aan, waarmee je je laadschema kunt automatiseren. Je stelt de tijd in waarop je auto volledig opgeladen moet zijn in een app die gekoppeld is aan je auto, waarna het oplaadproces automatisch wordt verplaatst naar de uren waarin de elektriciteitsprijs het laagst is. Deze integratie is mogelijk met bijvoorbeeld de Polestar 3, Volvo XC40, Audi Q8 e-tron of Cupra Born. Door deze koppeling is het mogelijk om tegen nóg lagere kosten per kilometer te rijden.