go_to_content

Review: Volkswagen ID Buzz (Cargo)

Krachtige Elektrische Aandrijving

De ID Buzz is uitgerust met een elektromotor die een vermogen van 150 kW (204 pk). Met een batterijcapaciteit van 77 kWh (netto) heeft de ID Buzz een actieradius (WLTP) van 424 kilometer. In werkelijkheid zien we dat deze uitkomt op 330 kilometer op één lading. Wanneer je het voertuig met een zware belading gebruikt, kan deze terugzakken naar maximaal 250 kilometer. De elektrische aandrijving van de ID Buzz zorgt voor een soepele rijervaring zonder compromissen op het gebied van prestaties.

 

Autonome Rijtechnologie

De ID Buzz is voorzien van een reeks sensoren en camera's die het in staat stellen om semi-autonoom te rijden. Dit betekent dat het systeem de bestuurder kan helpen bij het rijden op snelwegen en in druk verkeer, en de bestuurder kan ontlasten in situaties waarin de aandacht op de weg nodig is.

Flexibele Stoelopstelling

In de personenauto-uitvoering heeft de ID. Buzz met vijf inzittenden aan boord nog plek voor 1.121 liter aan bagage. In de tweede helft van 2024 verwacht Volkswagen de 7 persoons variant uit te brengen. De stoelen kunnen naar verwachting bij de zeven zitter op diverse manieren worden geconfigureerd om verschillende indelingen mogelijk te maken, afhankelijk van de behoeften van de passagiers. Dit biedt niet alleen meer comfort en gemak, maar ook meer flexibiliteit voor verschillende vervoersbehoeften. Wij zien ook veel potentie in de ID Buzz Cargo als bedrijfswagen, waarbij Volkswagen één van de koplopers is in elektrische zakelijke markt.

 

Inzet als bedrijfswagen in millieuzones

Voor ondernemers die in steden moeten rijden en te maken hebben met de aanscherping van milieuzones, is de Volkswagen ID Buzz een zeer interessante optie. Dit komt doordat de ID Buzz een volledig elektrisch voertuig is en daarmee geen uitstoot van schadelijke stoffen heeft. Dit is belangrijk omdat de luchtkwaliteit in steden vaak onder druk staat door de uitstoot van vervuilende stoffen door auto's met een verbrandingsmotor. Hierdoor kan de ID Buzz zonder problemen toegang krijgen tot de milieuzones in steden waar andere auto's met een verbrandingsmotor niet meer welkom zijn.

Elektrische auto's zijn daarom een uitstekende keuze voor ondernemers die in steden moeten rijden en zich willen houden aan de regels van de milieuzones. Bovendien zijn er in sommige steden zelfs subsidies en belastingvoordelen beschikbaar voor ondernemers die investeren in elektrische voertuigen, wat de aanschaf van een elektrische auto extra aantrekkelijk maakt.

ID Buzz Cargo

De laadruimte van de Volkswagen ID Buzz Cargo is zeer ruim en praktisch ingedeeld. Het voertuig heeft een laadvermogen van 800 kg en beschikt over verschillende handige functies, zoals een laadklep en een verstelbaar tussenschot. Hierdoor kan de ruimte gemakkelijk worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker. 

Duurzaam interieur en oog voor detail

Het interieur van de ID Buzz en de ID Buzz Cargo is ontworpen met duurzame materialen en slimme technologie. In deze voertuigen zijn geen dierlijke materialen zoals leer gebruikt, maar in plaats daarvan zijn er materialen gebruikt die dezelfde luxe uitstraling hebben en toch duurzaam zijn. De stoelbekleding, het tapijt en de hemelbekleding bestaan uit gerecyclede producten, waarvan 10% uit plasticafval uit zee en 90% uit gerecyclede PET-flessen. 

Het dashboard beschikt over een groot touchscreen infotainmentsysteem en een digitaal instrumentenpaneel, waarmee de bestuurder toegang heeft tot een breed scala aan functies en informatie. Zelfs aan de kleinste details is gedacht. Zo beschikt de ID Buzz over sfeerverlichting die in 30 kleuren kan worden ingesteld en zelfs aan een flessenopener en een ijskrabber is gedacht. 

Conclusie

De Volkswagen ID Buzz en ID Buzz Cargo zijn twee indrukwekkende elektrische voertuigen. Met hun strakke design, ruime interieur en geavanceerde technologieën, bieden deze voertuigen niet alleen een duurzaam alternatief voor traditionele bedrijfswagens en personenauto's, maar ook een unieke rijervaring. De optionele sfeerverlichting en slimme details aan boord dragen bij aan het comfort en gemak voor bestuurders en passagiers.