go_to_content

Review: Mercedes EQE 350+

Waar een paar jaar geleden de Tesla centraal stond, maakt Mercedes met dit model een sterke uitdager. De EQE 350+ is Mercedes biedt alles wat je van een luxe-sedan kunt verwachten. Het heeft uitstekende prestaties en dankzij innovatieve technologieën wordt de rijervaring naar een hoger niveau getild. Wie op zoek is naar een moderne elektrische auto met een futuristisch tintje, is met de Mercedes EQE aan het juiste adres.

Een respectabele actieradius

Een van de meest opvallende functies van de EQE 350+ is zijn indrukwekkende actieradius tot 646 kilometer op één lading. Hierdoor hoef je je vrijwel nooit zorgen te maken dat je onderweg zonder stroom komt te staan. Bovendien beschikt de auto over een snellaadfunctie, waardoor je de accu in slechts 30 minuten tot 80% kunt opladen.

Uitgebreid infotainmentsysteem

Het interieur van de EQE 350+ is even indrukwekkend als zijn prestaties. Het is ontworpen met een oog voor detail en biedt comfort en luxe aan elke inzittende. Het infotainmentsysteem is geavanceerd en gebruiksvriendelijk, en biedt toegang tot een scala aan vermaak- en navigatieopties. Daarnaast beschikt de EQE 350+ over een 360 graden camerasysteem van HD-kwaliteit. Een extra toffe feature voor muziekliefhebbers? Het Burmester surround sound system zorgt voor super helder en scherp geluid. Zelfs wanneer je deze keihard zet, biedt het systeem kraakhelder geluid. Ook dat hebben we getest ;).

Indrukwekkende specificaties

De auto heeft een krachtige elektrische motor heeft met een vermogen van 215 kW (290 pk) en een koppel van 530 Nm, wat zorgt voor een soepele en stille rit. Dankzij de 90 kWh lithium-ion accu, heeft de auto een actieradius van 660 km volgens de WLTP-testcyclus. 

Als het tijd is om op te laden, kan de EQE 350+ in ongeveer 10 uur worden opgeladen bij gebruik van een 11 kW thuislader of publiek oplaadpunt. Als je haast hebt, kun je de auto in slechts 31 minuten opladen van 10% tot 80% bij een DC-snellader met een laadvermogen van 173 kW. Dit is ongelooflijk snel voor zo'n grote accu!

De EQE 350+ is ook snel en wendbaar op de weg, met een acceleratie van 0-100 km/h in slechts 6,2 seconden en een topsnelheid van 210 km/h. Het is moeilijk om niet onder de indruk te zijn van deze prestaties, vooral als je bedenkt dat het een volledig elektrisch voertuig is. Het interieur is ruim en biedt plaats aan vijf personen, terwijl de bagageruimte van 430 liter voldoende ruimte biedt voor bagage of boodschappen.

Conclusie

Al met al is de Mercedes EQE 350+ een geweldige elektrische auto met geavanceerde technologie en indrukwekkende prestaties. Het is duidelijk dat Mercedes-Benz serieus is over elektrische mobiliteit en zich richt op het bieden van hoogwaardige voertuigen die tegemoetkomen aan de behoeften van moderne bestuurders. Je zou kunnen overwegen om voor de EQE 350+ te kiezen als je op zoek bent naar een elektrische auto die niet alleen krachtig en snel is, maar ook een grote actieradius heeft. Wil je meer weten over deze Mercedes of heb je een andere vraag over operational lease?