go_to_content

Review: Elektrisch rijplezier met de Cupra Born

Onlangs kregen we de kans om de Cupra Born te testen. Hij ziet er niet alleen sportief uit, maar heeft ook een flinke dosis vermogen en rijplezier. We hebben onze ervaring met deze elektrische auto in deze review beschreven. Tijdens onze test hebben we gelet op:

-    Prestaties
-    Ontwerp
-    Technologie

Geboorte van de Cupra Born

De oorspronkelijke versie van de Born werd in 2019 al door Seat getoond als een elektrische concept car en heette toen el-Bron. De productieversie werd pas ruim een jaar later gebouwd en kreeg een nieuwe naam: Cupra Born.


Op het oog lijkt de Born op de ID.3 van Volkswagen. Dat klopt want ze zijn op hetzelfde platform gebouwd net zoals eerdere Volkswagens en Seats ook eenzelfde platform deelden. Toch zie je als je goed kijkt wel verschillen in het uiterlijk. Vooral de grill en achterlichten van de Cupra Born hebben duidelijk een andere styling dan die van de Volkswagen ID.3. 

Prestaties

De prestaties van de Cupra Born zijn indrukwekkend. Wij reden de versie die 204 pk levert met een koppel van 310 Nm. Daarmee zit je in 7.3 seconden op de 100 km/u. Hij is ook te krijgen met een aandrijflijn die 231 pk levert en een koppel van 310 Nm Deze sprint in slechts 6,6 seconden van 0 naar 100 km/u. 


De acceleratie is vlot en lineair. De Cupra Born een indrukwekkend bereik van ongeveer 420 kilometer* op een volle batterij, waardoor je zonder problemen lange afstanden kunt afleggen. Er is ook een versie met een groter accupakket. Daarmee is de range 498 kilometer* 


*WLTP waarde


Ontwerp


Het ontwerp van de Cupra Born is een mix van sportiviteit en moderniteit. De strakke en aerodynamische buitenkant heeft mooie scherpe lijnen en een gestroomlijnde vorm. Daardoor ziet hij er niet alleen super stoer uit, maar draagt ook bij aan de efficiëntie van de auto. 

De LED verlichting ziet er stoer uit en de unieke velgen en subtiele Cupra-details maken de sportieve uitstraling compleet. Aan de binnenkant biedt de Cupra Born een ruim en futuristisch interieur met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën.


Technologie


Als het gaat om technologie, stelt de Cupra Born niet teleur. Het beschikt over een geavanceerd infotainment systeem met een groot touchscreen display dat naadloos integreert met smartphone-connectiviteit en spraakbediening. Met functies zoals navigatie, Bluetooth, en digitale instrumenten is de ben je als bestuurder altijd verbonden en goed geïnformeerd. 

De Cupra Born is ook nog eens heel veilig.  Hij biedt namelijk geavanceerde rijhulpsystemen, zoals adaptieve cruise control, rijstrookassistentie en autonome noodremmen. Zo rij je altijd ontspannen en veilig. 

 

Rijervaring


We vonden het heerlijk om in de Cupra Born te rijden. De elektrische aandrijflijn levert direct vermogen en zorgt voor een snelle en soepele acceleratie. De auto ligt stevig op de weg en biedt een uitstekende grip, waardoor bochten met vertrouwen genomen kunnen worden. Het rijgedrag van de Born is sportief en toch comfortabel genoeg om dagelijks in te rijden. Door de elektrische aandrijving hadden we een rustige en ontspannen rijervaring.

Conclusie


De Cupra Born is een fijne elektrische auto om te zien en in te rijden. Met minstens 204 PK zijn de prestaties van de auto indrukwekkend. De technologische snufjes in de auto maken de ervaring compleet. Wij hebben erg genoten van onze test en raden deze auto zonder meer aan iedereen die elektrisch wil rijden en een comfortabele rijervaring met een sportieve wil combineren. 


Ben je geïnteresseerd in het leasen van een Cupra Born of heb je een andere vraag omtrent operational lease? Neem dan contact met ons op 0341 76 00 88.