go_to_content

Operational lease

Als een veelgebruikte financieringsvorm biedt operational lease verschillende voordelen voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB), vooral in het besparen van kosten. In dit blog vertellen we je meer over de waarom. Zo besparen we je ook een hoop uitzoekwerk ;-). 

Waarom kiezen voor operational lease in het MKB?

We hebben de belangrijkste redenen op een rijtje gezet voor je. 

1. Liquiditeit voor andere investeringen

Door operational lease heb je als bedrijf liquiditeit om andere investeringen te doen. Een van de aantrekkelijke aspecten van operational lease is dat het kleine en middelgrote bedrijven vrijstelt van grote initiële investeringen. In plaats van een aanzienlijke som geld te moeten neerleggen voor de aanschaf van bedrijfsmiddelen, kunnen bedrijven op deze manier namelijk kiezen voor leasecontracten met minimale aanbetalingen. Dit verlaagt de financiële drempel. 

2. Flexibiliteit in bedrijfsvoering

Operational lease biedt kleine en middelgrote bedrijven een hoge mate van flexibiliteit in hun bedrijfsvoering. Na afloop van de leaseperiode kunnen bedrijven kiezen uit verschillende opties, waaronder het teruggeven van het geleasede bedrijfsmiddel, het upgraden naar nieuwere modellen of het verlengen van het leasecontract. Deze flexibiliteit stelt bedrijven in staat om hun bedrijfsmiddelen af te stemmen op hun veranderende behoeften en groeistrategieën.

3. Inclusief onderhoud en service

Een belangrijk voordeel van operational lease is dat het bedrijven ontlast van de verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de reparatie van geleasede bedrijfsmiddelen. Onderhoud en service worden vaak gedekt door de leasemaatschappij, wat zorgt voor minder operationele verstoringen en onverwachte kosten voor het MKB. 

4. Fiscale voordelen

Kleine en middelgrote bedrijven kunnen profiteren van diverse fiscale voordelen bij het kiezen voor operational lease. In veel rechtsgebieden zijn de leasebetalingen volledig aftrekbaar als bedrijfskosten, waardoor de belastbare winst wordt verlaagd. Dit kan resulteren in aanzienlijke belastingbesparingen gedurende de looptijd van het leasecontract, waardoor bedrijven meer financiële ruimte hebben om te investeren in groei en ontwikkeling.

5. Toegang tot nieuwe technologieën

Een ander belangrijk voordeel van operational lease is de toegang tot de nieuwste en meest geavanceerde technologieën en apparatuur. Zelfs als jouw bedrijf niet over de financiële middelen beschikt om deze technologieën direct aan te schaffen, kunnen bedrijven door te leasen profiteren van de nieuwste auto’s. 

Conclusie 

Voor kleine en middelgrote bedrijven zijn de voordelen van operational lease enorm relevant. Deze bedrijven hebben vaak beperkte kapitaalreserves en moeten zorgvuldig omgaan met financiële middelen. Operational lease stelt bedrijven in staat om bedrijfsmiddelen te gebruiken zonder de noodzaak van grote initiële investeringen, waardoor ze financiële flexibiliteit houden voor andere bedrijfsbehoeften.

Door te kiezen voor operational lease kunnen kleine en middelgrote bedrijven hun groei stimuleren, risico's verminderen en zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden, terwijl ze tegelijkertijd hun liquiditeit behouden.

Benieuwd naar de mogelijkheden van operational lease voor jouw bedrijf? Neem dan contact op. We helpen je graag op weg!