go_to_content

Hoe voordelig is leasen als startende ondernemer?

Bij LeaseLinq snappen we met welke verschillende uitdagingen je als startende ondernemer wordt geconfronteerd. Klinkt het als een … hele onderneming om hierin te duiken? ;-). Wij hebben het op een rijtje gezet voor je. In deze blog delen we graag meer over de voordelen van leasen en de verschillende leasevormen die beschikbaar zijn voor jou als startende ondernemer van operational lease tot financial lease.

Lees ook: Kun je als zzp’er beter private of zakelijk leasen?

De voordelen van leasen voor startende ondernemers

Als startende ondernemer is het natuurlijk essentieel om je bedrijf te laten groeien. Maar grote investeringen - zoals een auto - kunnen dit groeiproces bemoeilijken. Zo lijkt het tenminste. Want door te kiezen voor leasen in plaats van kopen, behoud je het overgebleven kapitaal om te investeren in andere belangrijke aspecten van jouw onderneming. Bij LeaseLinq streven we er altijd naar om de beste leaseoplossing te vinden die past bij jouw specifieke behoeften als ondernemer. Zo stellen we startende ondernemers in staat om te blijven groeien.

Verschillende leasevormen 

Specifiek voor zzp'ers bieden we verschillende leasevormen aan om een auto te leasen:

Financial lease: wil je optimaal profiteren van belastingvoordelen zoals investeringsaftrek? Met financial lease betaal je een vast bedrag per maand aan rente en aflossing. Bovendien ben je economisch eigenaar van de leaseauto, waardoor deze op je balans staat.

Operational lease: naast financial lease is ook operational lease een aantrekkelijke optie. Bij operational lease betaal je een vast bedrag per maand, zonder dat de leaseauto op je balans verschijnt. Dit geeft je meer financiële ruimte om te investeren in andere aspecten van je onderneming.

Shortlease: voor kortere periodes biedt shortlease de ideale oplossing. Dit is een combinatie van huren en leasen, waarbij je profiteert van de voordelen van beide. Met shortlease heb je de flexibiliteit om zelf de looptijd en het aantal kilometers voor het contract te bepalen, waardoor het perfect is voor startende ondernemers die snel en flexibel moeten kunnen handelen.

Bij LeaseLinq begrijpen we dat elke startende ondernemer andere behoeften heeft als het gaat om leasing. Daarom staan we klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste leaseoplossing die past bij jouw bedrijf en budget.