go_to_content

De voordelen van Shortlease: Flexibiliteit en gemak

Opel Corsa

Shortlease is een veelvoorkomende manier van leasen naast operational -, financial en occasion lease. Afhankelijk van de omstandigheden kan shortlease een goede oplossing zijn voor veel bedrijven. 


Welke voordelen shortlease biedt beschrijven we in deze blog.

1.     Flexibiliteit van shortlease


Eén van de belangrijkste voordelen van shortlease is flexibiliteit. In tegenstelling tot bijvoorbeeld operational lease, biedt deze manier van leasen de mogelijkheid om een auto voor kortere tijd te leasen. Dit kan al vanaf een maand.


Dat is bijvoorbeeld handig voor bedrijven die behoefte hebben aan tijdelijk vervoer. Denk aan projecten met een beperkte duur of seizoensgebonden bedrijfsactiviteiten. Ook wordt shortlease vaak gebruikt als 'voorloopauto' om de periode te overbruggen tussen indiensttreding van een medewerker tot de levertijd van de auto die geleased wordt middels operational lease.


2.     Geen langdurige verplichtingen


Met shortlease vermijd je lange termijn verplichtingen die je met traditionele leasingcontracten wel hebt. Je hoeft je geen zorgen te maken over langlopende financiële verplichtingen. In plaats daarvan kun je een voertuig leasen zolang je wilt. De meeste shortlease auto’s zijn op ieder moment opzegbaar zonder dat daarvoor iedere maand extra kosten voor in rekening worden gebracht. 

3.     Nieuwe en goed onderhouden voertuigen


Shortlease bied je de mogelijkheid om te rijden in nieuwe en goed onderhouden voertuigen. De leasemaatschappij neemt de verantwoordelijkheid op zich om ervoor te zorgen dat een auto altijd in goede staat is. Je kunt kiezen uit de nieuwste modellen met moderne technologieën en veiligheidsvoorzieningen.


4.     Gemak en ontzorging


Het gemak van shortlease is dat alles geregeld wordt door de leasemaatschappij. Je hoeft je geen zorgen te maken over zaken als verzekering, belastingen, onderhoud en reparaties. Net als bij operational lease zijn al deze elementen meegenomen in het maandbedrag dat je betaald. Het gemak en de ontzorging die shortlease biedt, maakt het een aantrekkelijke optie voor veel mensen.

 5.     Een auto uitproberen


Weet je nog niet welke auto je wilt gaan rijden? Of heb je een auto op het oog maar wil je hem eerst een tijdje uitproberen voordat je je voor langere tijd vastlegt aan een leasecontract? Dan biedt shortlease ook uitkomst. Door de auto die je wilt gaan leasen eerst voor een kortere periode te leasen kun je de auto een periode testen. Zo weet je zeker dat als je je voor langere tijd vastlegt dat je de juiste keuze maakt.


Conclusie


Shortlease is een flexibele en gemakkelijke manier van leasen en biedt meerdere voordelen ten opzichte van operational lease. Je kunt een relatief jonge auto rijden met een contract die per maand opzegbaar is.. Het biedt dus flexibiliteit, gemak en de mogelijkheid om te rijden in nieuwe en goed onderhouden voertuigen.

Of je nou een zzp’er bent die tijdelijk vervoer nodig heeft of een bedrijfseigenaar die behoefte heeft aan flexibele transportoplossingen, voor beiden is shortlease een goede optie. Het biedt je de vrijheid om te rijden zonder langdurige verplichtingen, terwijl je geniet van de voordelen van een leaseauto.

Wil je graag meer weten over deze vorm van leasen of wil je een auto shortleasen? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. Zij kunnen het actuele aanbod met je doornemen en adviseren over een geschikte auto. Bel met 0341 76 00 88.