Leaseauto plaat
Terug naar het overzicht Zoek een leaseauto

Goedkoopste leasemaatschappij: beste keus?

Bent u zich aan het oriënteren op een leaseauto van de zaak? De goedkoopste leasemaatschappij is niet perse de beste keuze.

Goedkoopste leasemaatschappij: beste keus? | LeaseLinq Ermelo


Bent u zich aan het oriënteren op een leaseauto van de zaak? De goedkoopste leasemaatschappij is niet perse de beste keuze.

De goedkoopste leasemaatschappij: niet perse de beste

Bent u zich aan het oriënteren op een leaseauto van de zaak? Bedenk dan dat de goedkoopste
leasemaatschappij niet altijd de beste keuze is. Echter, dat is vooraf vrijwel niet in te schatten. Als onafhankelijke intermediair hebben wij ervaring met meerdere maatschappijen; dat scheelt. Wij letten dan ook nooit alleen op prijs, maar ook op tal van andere zaken. Doe er uw voordeel mee:

De kredietacceptatie

De leasemaatschappij beoordeelt of zij u als klant wil. De ene maatschappij is daarin strenger dan de ander. Natuurlijk, alle maatschappijen kijken naar de kredietwaardigheid van uw bedrijf. Dit om risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten. Maar er is meer. Sommige maatschappijen willen bedrijven uit bepaalde branches niet als klant. Veel maatschappijen zijn niet happig op bijvoorbeeld taxibedrijven, de seksindustrie, horecabedrijven en koeriersdiensten.

Eigen risico: 0 óf 1000 euro?

Een leaserijder rijdt gemiddeld eens per jaar schade. Welk beleid hanteert de leasemaatschappij ten aanzien van het eigen risico? Let hierop. Want sommige bedrijven hanteren bij schade geen eigen risico, terwijl anderen 150, 300, 500 of zelfs 1000 euro berekenen. Dat maakt nogal een verschil. En dan blijkt de goedkoopste leasemaatschappij meestal helemaal niet zo voordelig te zijn.

Innameschades: soepel of strikt?

Aan het eind van de leaseperiode ziet uw auto er niet meer als nieuw uit; dat is logisch. De leasemaatschappij beoordeelt bij de inname wat er onder normaal gebruik valt en wat zij beschouwt als schade. Als uw leasemaatschappij daar heel strikt op is, kan u dat veel geld kosten. Voor elke schade betaalt u immers een eigen risico. Hoe streng een maatschappij is, kunt u onmogelijk achterhalen op het moment dat u het leasecontract afsluit. Wij weten dit uit ervaring wél.

Onderhoud en bandenservice: waar uitvoeren?

Vindt u het belangrijk om voor zowel het onderhoud als de bandenservice terecht te kunnen bij de merkdealer? Vraag hier dan naar bij de leasemaatschappij, voordat u het contract tekent. De meeste maatschappijen willen namelijk dat u voor de bandenservice naar een fast-fitter gaat.

Hercalculatie van gereden kilometers

In het leasecontract staat hoeveel kilometer u jaarlijks mag rijden met de leaseauto. Stel dat u jaarlijks niet 20.000 maar 25.000 kilometer rijdt. Dan mogen leasemaatschappij de leaseprijs aanpassen. En dat mogen zij veelal doen naar hun eigen inzicht. Dat kan leiden tot onverwacht hoge kosten. Steeds meer maatschappijen hanteren een transparante staffel. Dit biedt vooraf helderheid.

Wat zit er in het leasetarief?

Natuurlijk, in het leasetarief zijn altijd de standaardkosten opgenomen, zoals voor onderhoud & reparatie, afschrijving, rente en verzekeringen. Maar is er bijvoorbeeld een Schadeverzekering Inzittenden ingesloten? Zulke zaken zijn lastig te achterhalen. Wij proberen daarom met alle maatschappijen dezelfde afspraken te maken, zodat klanten de offertes goed kunnen vergelijken.

Hoe gaat de maatschappij met klachten om?

De ene maatschappij gaat heel ver om de klant tevreden de stellen, terwijl een ander een stuk strenger is. Stel dat u ontevreden bent over uw leaseauto, bijvoorbeeld omdat u vindt dat de motor niet lekker draait of het schakelen moeizamer gaat dan in de proefauto waarin u had gereden. Dan zal de ene maatschappij zeggen: ‘Volgens ons is er niets aan de hand, maar u krijgt een andere auto’, terwijl de andere maatschappij stelt dat u met die auto moet doorrijden als de garage niets kan vinden. Een enorm verschil in klantenservice, waarmee wij ervaring hebben.

Meer weten? Neem dan even contact met ons op!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medewerker van Leaselinq

Heeft u een vraag of opmerking?
Bel mij dan via 0341 - 76 00 88 of stuur mij een mailtje


Meer lezen?