go_to_content
Renault Zoe
Skoda Enyaq coupe iV

De beste elektrische auto’s van 2023

Budget, persoonlijke klimaatambities en bijtellingslimiet spelen uiteraard een rol tijdens het kiezen van een nieuwe elektrische auto.Wat de beste elektrische auto is, is natuurlijk afhankelijk van de eisen die jij aan een auto stelt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben een top drie van de beste elektrische auto’s met de grootste actieradius anno 2023 voor je opgesomd, variërend tussen het midden- en hoge segment:

Skoda Enyaq iV

1. Skoda Enyaq iV80

De Skoda Enyaq iV80 is een moderne, ruime elektrische SUV en zeer populair onder zowel zakelijke als reguliere berijders. Met dit model kun je een indrukwekkende maximum actieradius van 537 kilometer (WLTP) afleggen. Thuisladen neemt zo’n 6 uur en 45 minuten in beslag. Bovendien kan je binnen 38 minuten de Skoda Enyaq iV voor 80 procent opladen bij een snellaadstation. Zo kun je, geruisloos en razendsnel, bij iedere klant terecht.

Mercedes EQA

2. Mercedes EQA

De Mercedes EQA is een compacte auto, maar dat wil niet zeggen dat dit model traag is. Met 191 pk heeft de elektrische EQA meer vermogen dan de gemiddelde benzinemotor. De auto trekt binnen 8,9 seconden op van 0 naar 100 km/u, met een range van 370 kilometer (WLTP). Binnen 7 uur en 15 minuten is de Mercedes EQA weer volledig opgeladen. De laadsnelheid van deze auto is 86 km/u, waarbij je in ongeveer 32 minuten weer de weg op kan!

Ford Mustang Mach-E

3. Ford Mustang Mach-E

De Mach-E heeft een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding met een hoge actieradius van maximaal 500 kilometer (WLTP). Dit model wint het qua vermogen van de Mercedes EQA, met een sprint snelheid van 0-100 kilometer in 3,7 seconden. Snelladen tot 80% kan de Mustang Mach-E binnen 45 minuten. Binnen 8 à 10 uur is de auto weer volledig opgeladen.

Tesla Model S (uitlopend model)

Elektrische auto’s met grootste actieradius

Als het gaat om auto’s die goed scoren op een hoge actieradius, dan is Tesla de duidelijke koploper uit de topklasse van elektrische auto’s. Dat is niet verrassend, want de Autopilot aan tijdens een lange rit is natuurlijk ideaal. Als actieradius voor jou de belangrijkste factor is bij de aanschaf van een EV dan vind je hieronder de beste elektrische auto voor jou. Bekijk hier de top drie:

Tesla Model S (uitlopend model)

1. Tesla Model S (90kWh)

De Tesla Model S (90 kwH) is uniek in haar klasse met een geschat bereik van 650 kilometer (WLTP). De Model S kan een topsnelheid van wel liefst 250 kilometer per uur halen en kan in 3,1 seconden optrekken naar 100 kilometer. Deze Tesla heeft een sterke lader met een snellaad proces van een kleine 40 minuten. Binnen 6 en een half uur zit het accupakket weer vol.

Tesla Model 3 (uitlopend model)

2. KIA EV9

Het vlaggenschip van Kia is in 2023 gelanceerd. Deze 7 persoons auto heeft een batterijcapaciteit van 99,8 kWh en een actieradius van 541 kilometer (WLTP). Door de supersnelle 800V-oplaadtechnologie kan in een kwartier tot 239 kilometer actieradius worden bijgeladen. 

Audi E-tron

3. Audi E-tron (95kWh)

De Audi E-Tron scoort met een actieradius van 327 km hoog in het upper SUV-segment. De Audi E-tron kan makkelijk binnen 5,7 seconden de 100 kilometer halen. De Audi E-tron heeft 9 uur nodig om volledig op te laden, maar bij een snellaadstation is de auto binnen 30 minuten weer 80% opgeladen.

Kia EV6

Populairste elektrische auto’s

Elektrisch rijden is de toekoms. Dit zijn de drie topmodellen elektrische auto's die momenteel de voorkeur hebben van onze klanten:

1. Tesla Model Y

2. Volvo EX30

3. Audi Q8 E-tron

Tesla Model Y

1. Tesla Model Y

De Tesla Model Y is niet alleen een symbool van luxe, maar ook van duurzaamheid en geavanceerde technologie. Met actieradius van 350 kilometer (WLTP) en 435 kilometer voor de Long Range is de Model Y een favoriet onder elektrische autoliefhebbers.

Volvo EX30

2. Volvo EX30

Volvo heeft altijd veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel gehad. De EX30 zet deze traditie voort met een actieradius van 280 kilometer (WLTP) voor de versie met de 49kWh en 370 kilometer (WLTP) voor de 64 kWh versie. 

Audi Q8 e-tron

3. Audi Q8 E-tron

Audi staat bekend om zijn compromisloze kwaliteit en de Q8 E-tron is daarop geen uitzondering. Afhankelijk van de uitvoering heeft deze elektrische SUV heeft een actieradius tusen de 420 kilometer en 525 kilometer (WLTP).

Kia Niro

Voordelen elektrische auto leasen

Het toenemende aanbod van elektrische auto’s gecombineerd met de fiscale voordelen én de positieve bijdrage aan het milieu, maken het voor ondernemers steeds aantrekkelijk om elektrisch te gaan rijden. Ook voor beheerders van een wagenpark is elektrisch leasen voordelig. Alle voordelen op een rijtje:

  • Je bent minder kwijt geld aan onderhoudskosten;
  • Je betaalt minder bijtelling;
  • Je betaalt geen bpm en motorvoertuigbelasting;
  • Het is mogelijk om subsidies te ontvangen;
  • Geen zorgen over emissievrije milieuzones;
  • Het aanbod van elektrische auto’s groeit;
  • De actieradius van elektrische auto’s wordt steeds groter 
Tesla Model S (uitlopend model)

Waarom je als ondernemer kiest voor elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft dus nog steeds aantrekkelijke fiscale aspecten zoals een gunstige bijtelling en vrijstelling van aanschaf-en wegenbelasting tot en met 2025. Met een kijkje naar de toekomst en de toenemende emissievrije zones in binnensteden, is elektrisch rijden daarom de logische keuze. Zo gaan we samen op weg naar een duurzame toekomst. Wil je een elektrische auto leasen? Bekijk ons aanbod en ontvang binnen 15 minuten een offerte. 

BMW i3

Meer weten over elektrisch rijden?

Bij een duurzaam wagenpark horen wat aandachtspunten. Je hebt bijvoorbeeld een aantal fiscale voordelen, maar deze wijzigen jaarlijks. Bovendien wil je de medewerkers misschien extra stimuleren om te kiezen voor een elektrische auto. LeaseLinq helpt bij het verduurzamen van je wagenpark, inclusief passende laadvoorziening. En is een volledig elektrisch wagenpark op korte termijn niet te realiseren, dan bieden we duurzame alternatieven.

De juiste laadvoorziening?

LeaseLinq adviseert je ook als het gaat om een maatwerk laadvoorziening thuis of op kantoor. Hiermee kan je altijd de auto opladen op de juiste snelheid, waarbij je de zekerheid hebt van een opgeladen accu. Zo ben je minder afhankelijk van semi-publieke laadpalen of snel-laadpunten.

Daarnaast biedt LeaseLinq een laadpas waarmee je in heel Europa kunt laden en alleen de werkelijk gemaakte kosten gefactureerd worden.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste elektrische auto?
Mail of bel ons en wij helpen je bij de zoektocht naar de jouw elektrische leaseauto.