go_to_content

Operational lease

Van financial, tot operational en short; er zijn veel verschillende leasevormen. In dit blog zoomen we in op operational lease. Een vorm van leasen waarbij een bedrijf een voertuig least voor een vooraf bepaalde periode en een vast maandelijks bedrag betaalt. In tegenstelling tot financial lease - waarbij jij als leasenemer eigenaar wordt van het voertuig aan het einde van de leaseperiode - blijft de leasemaatschappij bij operational lease eigenaar van het voertuig tijdens de gehele duur van de leaseovereenkomst. Als leasenemer betaal je alleen voor het gebruik van het voertuig, inclusief onderhoud, verzekering en eventuele andere diensten die zijn opgenomen in het leasecontract.

Hoe werkt operational lease?

Bij operational lease zijn de verantwoordelijkheden met betrekking tot het voertuig dus verdeeld tussen jou als leasenemer en de leasemaatschappij. Als leasenemer ben je verantwoordelijk voor het dagelijks gebruik van het voertuig, zoals tank- en of laadkosten en variabele kosten zoals eigen risico bij een niet-verhaalbare schade. En oja, boetes bij verkeersovertredingen zijn ook voor jou als leasenemer ;-). Aan de andere kant is de leasemaatschappij verantwoordelijk voor zaken als verzekering, wegenbelasting en afschrijving van het voertuig. Kortom; bij operational lease word je als leasenemer geheel ontzorgd en betaal je alleen voor de gebruikskosten.  

Voordelen van operational lease bij LeaseLinq

  • Een grote investering is niet nodig: in tegenstelling tot het kopen van een voertuig, vereist operational lease geen grote investering. Als leasenemer betaal je een vast maandelijks bedrag.
  • Geen onderhoudsrisico's: ga je voor operational lease, dan zijn de onderhoudskosten en risico's de verantwoordelijkheid van de leasemaatschappij. Hierdoor worden onverwachte uitgaven geminimaliseerd. 
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid: operational lease biedt flexibiliteit doordat het bedrijf het voertuig kan leasen voor een vooraf bepaalde periode en het contract kan aanpassen aan veranderende behoeften. Bijvoorbeeld een andere kilometrage. Vanuit LeaseLinq kunnen we ook meedenken en adviseren over de herinzet van de auto. 
  • Fiscale voordelen: bij operational lease kunnen de maandelijkse leasekosten vaak als bedrijfskosten worden afgetrokken, wat resulteert in belastingvoordelen voor een bedrijf.
  • Altijd up-to-date voertuigen: door regelmatig te upgraden naar nieuwe voertuigen aan het einde van de leaseperiode, kan het bedrijf profiteren van de nieuwste technologieën en veiligheidsvoorzieningen. Bij LeaseLinq hebben we alle auto’s in het ‘assortiment’. 
 

Kortom, operational lease biedt veel voordelen voor bedrijven, waaronder kostenbesparing, operationele efficiëntie en flexibiliteit. Het stelt bedrijven in staat om zich te concentreren op hun kernactiviteiten terwijl ze genieten van de voordelen van het gebruik van hoogwaardige voertuigen zonder de lasten van eigendom en onderhoud. Als je op zoek bent naar een strategische oplossing om jouw bedrijf te laten groeien, is operational lease via LeaseLinq zeker het overwegen waard.