go_to_content

Tesla opent Supercharger-netwerk voor niet-Teslarijders

Het is algemeen bekend dat Tesla een voortrekkersrol speelt op het gebied van elektrificatie. Dit geldt niet alleen voor hun assortiment aan elektrische auto's, maar ook voor het Supercharger-netwerk, dat momenteel meer dan 35.000 laadpalen omvat en voortdurend wordt uitgebreid.

Vanaf het allereerste begin heeft Tesla als doel gehad een drijvende kracht te zijn voor de acceptatie van elektrisch rijden. In dit kader heeft de pionier eind 2021 een pilotprogramma geïntroduceerd waarmee niet-Teslarijders gebruik kunnen maken van de Tesla Superchargers. 
 

Waarom gebruikmaken van het Supercharger-netwerk van Tesla? 

Tesla heeft in heel Europa een uitgebreid dekkend netwerk opgezet. Nu Tesla hun Supercharger-netwerk openstelt voor iedereen, is het sterk aan te bevelen de mogelijkheden voor snel laden op jouw route te overwegen. Waarom? Tesla Supercharger-locaties zijn doorgaans uitgerust met een aanzienlijk aantal snellaadpalen, waardoor de kans groot is dat je snel een geschikte lader vindt en binnen 15 minuten (!) weer op weg kunt. 

Snel en voordelig laden dankzij dynamische tarieven 

Bovendien hanteert Tesla op veel locaties dynamische tarieven. Hierbij wordt de laadprijs bepaald op basis van het tijdstip en de geschatte drukte, wat ervoor zorgt dat laden bij Tesla Superchargers vaak voordeliger is dan bij andere aanbieders van snellaadstations.

Hoe maak je gebruik van de Superchargers?

Simpel. Met behulp van de Tesla-app kun je de beschikbaarheid en locatie van Superchargers bekijken. Zodra je een geschikte Supercharger hebt gevonden, is het gebruik ervan eenvoudig: je sluit je auto aan, waarna deze automatisch begint met opladen. Via de app kun je de laadstatus volgen of meldingen ontvangen wanneer je auto gereed is om te vertrekken. 

Betalen via de Tesla-app

Kortom: als niet-Teslarijder kun je op een redelijk eenvoudige wijze gebruikmaken van Tesla-locaties voor snelladen. De volgende stappen dien je te doorlopen:
 
1. Download de Tesla-app 
2. Maak een account aan en voeg je betaalmethode toe 
3. Bezoek een Tesla Supercharger 
4. Selecteer een beschikbare laadpaal en activeer de laadsessie via de Tesla-app. 

In de meeste gevallen betaal je als niet-Teslarijder via de Tesla-App. Recentelijk is het ook mogelijk om bij Tesla V4 Superchargers te betalen met een bankpas. Daarnaast bestaat de optie om bepaalde laadpassen direct te koppelen aan de Tesla-app. Dit minimaliseert administratieve rompslomp, aangezien de facturatie overzichtelijk verloopt via jouw laadpas-aanbieder. 

DKV en Travelcard laadpas 

Het is mogelijk om de Travelcard laadpas en de DKV Mobility card + Charge laadpas toe te voegen aan de Tesla-app. Deze ontwikkeling biedt aanzienlijk gemak, voor elektrische autoritten, omdat je nu zonder het indienen van facturen eenvoudig kunt snelladen bij Tesla door gebruik te maken van je gekoppelde laadpas.