go_to_content

Wettelijke eisen

Op het kentekenbewijs van je auto vind je het maximaal toegestane trekgewicht. Je mag nooit meer trekken dan het gewicht wat op het kentekenbewijs staat. Ga altijd uit van het geremde trekgewicht dat je op het kentekenbewijs vindt. Verder zijn er wettelijke eisen die gelden voor het rijbewijs. Een B-rijbewijs is altijd voldoende als de caravan inclusief laadvermogen beneden de 750 kg. blijft. Komt het gewicht hierboven, dan heeft de caravan een eigen kentekenplaat. Het is dan nog niet meteen zo dat je een BE-rijbewijs nodig hebt. Zolang de combinatie auto + caravan niet meer dan 3.500 kg. weegt is er nog niets aan de hand en heb je aan rijbewijs B voldoende.

Heb je een combinatie waarbij op papier de totaal toegestane massa meer dan 3.500 kg. is, dan heb je een BE-rijbewijs nodig. Inmiddels is er een nieuwe rijbewijscategorie ingevoerd, het B-plus rijbewijs. Dit is een rijbewijs tussen B en BE in. Je mag met dit rijbewijs in een combinatie rijden tot 4.250 kg. Wil je met een zwaardere combinatie de weg op, dan heb je een BE-rijbewijs nodig. Let er hierbij wel op dat het gaat om een beladen caravan. Je moet dus ook rekening houden met alle spullen die je in de caravan meeneemt.

Caravan trekken: diesel, benzine of toch elektrisch?

Auto’s met dieselmotor hebben over het algemeen meer trekkracht bij lagere toerentallen dan auto’s met benzinemotor. Daardoor geven zij het gevoel gemakkelijker om te gaan met de caravan. Een benzinemotor moet voor dezelfde prestaties meestal meer toeren maken, maar dat is niet nadelig voor de auto en zegt niets over diens capaciteiten als trekauto. Het aantal elektrische auto's met trekgewicht groeit nog steeds. Neem gerust contact op voor meer informatie over een geschikte auto.

Trekgewicht auto met caravan

Het trekgewicht van een auto wordt door de fabrikant bepaald. Het staat vermeld op het kentekenbewijs dat bij de auto hoort en is ook op te vragen via de website van de RDW. Het trekgewicht staat ook vermeld bij de occasions op viaBOVAG.nl, je kunt dus direct zien of de auto jouw caravan mag trekken.

Dit zeggen onze klanten

"Een correcte en vlotte behandeling van het dossier. Afspraken worden nagekomen en je wordt op een plezierige wijze geholpen."

9
Door: Dhr. Boer, Dronten

Sinds enige tijd werken wij samen met LeaseLinq. LeaseLinq is in staat om concurrerende leasetarieven af te geven met een vakkundig advies. Bovendien zorgen de vakkundige medewerkers dat alle documenten op orde komen

9
Door: Dhr. van der Louw, Vleuten

"Gedurende onze samenwerking hebben wij gemerkt dat LeaseLinq ons echt probeert te ontzorgen qua lease-gerelateerde zaken. De wijze waarop dat gaat, met een vaste contactpersoon die meedenkt en een stap extra voor je zet, is heel prettig! Het grootste voordeel vinden wij enerzijds dat er een partij is die met je meedenkt en anderzijds dat we als organisatie niet vastzetten aan een leasemaatschappij. Dit geeft een gevoel van flexibiliteit."

10
Door: QL Projectburo, Houten
Hulp nodig bij het kiezen van jouw lease auto voor de caravan?
Wij denken graag met je mee. Mail of bel ons en je krijgt vandaag nog antwoord!