go_to_content

De specificaties van de nieuwe Volvo EX30

Volvo EX30

“De nieuwe, volledig elektrische Volvo EX30 is niet alleen onze compactste SUV ooit, maar hij blinkt ook uit in veiligheid.” is de openingszin van de introductie van de EX30 op hun eigen website.

In mei kondigde Volvo de introductie van de EX30 aan en op 7 juni werd deze elektrische SUV aan de hele wereld gepresenteerd. De auto zit bomvol veiligheidsfeatures en is in meerdere varianten leverbaar.

In deze blog kun je alles lezen over de Volvo EX30.

Update Maart 2024: Lees ook: Review: Volvo EX30

 

Veiligheid staat voorop

 

Zoals we gewend zijn Volvo staat veiligheid centraal. In de vooraankondiging van Volvo wordt dan ook vrijwel alleen gesproken over de veiligheid van de auto.

In drukke steden gebeuren er veel ongevallen met fietsers die tegen een deur aanklappen die zomaar opengaat. Om dat tegen te gaan heeft Volvo de EX30 uitgerust met een deuropeningsalarm. Komt er net een fietser aan als je de deur opendoet, dan waarschuwt de auto hiervoor. Het is een van de functies van de Safe Space Technology.

Ook aan de constructie van de auto is extra aandacht besteedt. Er is rekening gehouden met de integratie van de batterij en het verstevigen van de A- en C-stijlen. Hierdoor zijn inzittenden nog beter beschermd mocht het tot een botsing komen.

Daarnaast beschikt de auto ook over enkele actieve waarschuwing systemen. Zo kan een sensor in het stuur door het analyseren van je oog – en gezichtsbewegingen bepalen of je niet slaperig of onoplettend bent.  

 

Motoren

 

De Volvo EX30 is verkrijgbaar met drie motoren; de Single Motor, Single Motor Extended Range en een Twin Motor Performance. Deze motoren zijn in 3 varianten beschikbaar; De Core, Plus en Ultra uitrusting.

In onderstaande tabel zie je de specificaties van de motoren en verkrijgbare uitvoeringen. De single motor ‘Core uitvoering’ (272pk, 343 Nm) heeft een actieradius van 344* kilometer en is verkrijgbaar vanaf € 36.795. Met de Extended range en Performance motor kun je respectievelijk 480 en 460* kilometer rijden.

*WLTP waarde.

Bron: Volvocarns.nl/ex30

Interieur

 

In het interieur vind je weinig druk – en draaiknoppen. De binnenkant van de auto ziet er minimalistisch uit. Bijna alle functionaliteiten van de auto zitten verwerkt in een verticale gemonteerde tablet op het middenconsole. De luidsprekers zijn weggewerkt in het dashboard waardoor de binnenkant er heel strak uitziet.

Daarnaast meldt Volvo dat de EX30 het type is waarin het hoogste percentage gerecyclede materialen heeft. Maar liefst 25% van het aluminium waarvan de auto is gemaakt is hergebruikt en van het kunststof en staal is 17% gerecycled.

 

Vanaf 2024 verkrijgbaar

De Volvo EX30 is vanaf 2024 verkrijgbaar in Nederland. Ben je van plan een elektrische auto te leasen? De EX30 is vanaf heden beschikbaar; je kunt hem bij ons bestellen. 

Wil je op de hoogte blijven rondom introductie van deze Volvo? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. 

Heb je een andere vraag over lease? Bel dan met een van onze experts op 0341 76 00 88 of vul een contactformulier in dan nemen we contact op met jou.  

 

Heb je een vraag over de Volvo EX30?

Bel dan met een van onze experts op 0341 76 00 88
Neem contact op