go_to_content

Review: Volvo EX30

Onder de auto’s is Volvo altijd een merk geweest dat bekend staat om ‘veiligheid’ en ‘comfort’. In mei liet Volvo weten dat er iets groots op komst was, en op 7 juni 2023 was het zover: de onthulling van de elektrische SUV die de lat op gebied van veiligheid en duurzaamheid een stukje hoger legt. 

Het werd dan ook de hoogste tijd om deze SUV te reviewen. En dat deden we met alle plezier. In dit blog lees je onze ervaring met de Volvo EX30. Tipje van de sluier: wij zijn in ieder geval Vol(vo) van deze auto! ;-)

De grootste pluspunten
Want dat zijn er best wel wat:

  • Groot vermogen 
    De Volvo EX30 is uitgerust met een krachtige motor met royaal vermogen. Dit zorgt voor een soepele rijervaring, zowel in stedelijke omgevingen als op de snelweg.
     
  • Strakke besturing
    Een van de meest opvallende aspecten van de EX30 vinden wij de precisie van de besturing. De auto reageert direct op stuurinput en biedt een uitstekende controle, zelfs in uitdagende omstandigheden, zoals slecht weer.
     
  • Goede zitpositie en goed in te stellen
    Het ergonomische ontwerp van de zitplaatsen zorgt voor een comfortabele rijervaring, ook tijdens lange ritten. Bovendien zijn de stoelen goed instelbaar, waardoor vrijwel iedere bestuurder gemakkelijk een optimale positie kan vinden.
     
  • Strak design interieur en daardoor overzichtelijk
    Het interieur van de EX30 heeft strakke lijnen en bevat hoogwaardige materialen. Dit resulteert niet alleen in een aantrekkelijk interieur, maar ook in een intuïtieve lay-out die het gemakkelijk maakt om alle functies en bedieningselementen te vinden.
     
  • Google-systeem, navigatie altijd up-to-date
    De integratie van het Google-systeem in het infotainmentsysteem van de EX30 zorgt ervoor dat de navigatie altijd up-to-date is. Dit betekent dat bestuurders kunnen vertrouwen op nauwkeurige en actuele routebegeleiding. 

De minpunten 
Een review zou een review niet zijn, als we niet óók de minpunten benoemen: 

  • Alles in één systeem
    Een van de nadelen van de EX30 is dat alle functies en instellingen worden geregeld via één centraal systeem. Hoewel dit het interieur ten goede komt, kunnen we ons voorstellen dat het voor sommige bestuurders een uitdaging is om door verschillende menu's te navigeren om de gewenste aanpassingen te maken.
     
  • Geen sneltoets voor airco en verwarming
    Om de temperatuur aan te passen, moet je door verschillende schermen en systemen heen klikken, wat voor afleiding kan zorgen tijdens het rijden. 
     
  • Knoppen voor raambediening in de middentunnel, oogt wat goedkoop
    Hoewel het interieur strak is, kunnen we ons voorstellen dat sommige bestuurders de plaatsing van de raambedieningsknoppen in de middentunnel als onhandig ervaren. Bovendien kunnen de gebruikte materialen voor deze knoppen enigszins goedkoop aanvoelen in vergelijking met de rest van het interieur.
     
  • Extended range versie echt een must, gezien praktijkverbruik
    Voor sommige bestuurders kan het praktijkverbruik van de standaard EX30 niet voldoende zijn. Het toevoegen van een extended range-optie vergroot de actieradius van de auto en komt beter tegemoet aan de behoeften van bestuurders die lange afstanden afleggen of regelmatig naar het buitenland reizen bijvoorbeeld.

Conclusie
Lang verhaal kort: de Volvo EX30 biedt uitstekende prestaties, comfort en veiligheid. Hoewel er enkele minpunten zijn, wegen de vele pluspunten van deze auto - naar onze mening - daar tegenop. Voor bestuurders die op zoek zijn naar een voertuig dat zowel praktisch als luxueus is, is de Volvo EX30 zeker het overwegen waard.

Wil jij de Volvo EX30 leasen of toevoegen aan je wagenpark? Dat kan! Hij zit in het assortiment bij LeaseLinq. Neem hiervoor contact op, dan komen we snel bij je terug.