go_to_content

Voordelen van occasion lease voor zakelijke klanten

Zakelijk een tweedehands auto leasen 

Een gebruikte auto leasen kan een interessant alternatief zijn ten opzichte van het leasen van een nieuwe auto. In deze blog hebben we een aantal voordelen van occasion lease voor je op een rij gezet: 

  1. Aantrekkelijke prijs

Zakelijke occasions zijn auto’s die in perfecte staat zijn en vrijwel altijd nieuw. De auto is net zo luxe is als een nieuwe lease auto, maar dan voor een aantrekkelijke prijs. De maandelijkse kosten liggen relatief laag, omdat de kosten worden berekend van de huidige waarde van de auto.

  1. Snelle beschikbaarheid

Een groot voordeel van occasion lease is de snelle beschikbaarheid van voertuigen. Levertijden van nieuwe auto’s kunnen oplopen van 6 tot 12 maanden. Een groot voordeel van occasions is dat ze snel beschikbaar zijn. Langdurige levertijden van nieuwe auto’s zijn voor ondernemers die hun wagenpark snel willen uitbreiden een lastig proces. Occasion lease kan hierbij de uitkomst bieden.

  1. Inzicht in schade – en onderhoudshistorie

Als je een gebruikte auto koopt is het altijd de vraag of de gehele schade – en onderhoudshistorie bekend is. Zeker schades worden niet altijd gemeld door een verkoper van een tweedehands auto. Voor leasauto’s geldt dat regelmatig onderhoud wordt verplicht door de leasemaatschappij en ook schades keurig worden bijgehouden. Bij aanschaf weet je daarom vrijwel zeker dat je in een goed onderhouden auto rijdt en kom je niet voor onaangename verrassingen staan. 

  1. Flexibele leaseperiodes

Occasion lease kan meer flexibiliteit bieden als het gaat om de duur van de leaseovereenkomst. Nieuwe voertuigen worden meestal geleaset voor langere termijnen (48 – 60 maanden). Afhankelijk van de occasion kun je gebruikte auto’s ook voor een gunstig tarief leasen voor een periode van bijvoorbeeld 12 – 24 maanden.

  1. Lagere bijtelling

Met de aanschaf van een elektrische occasion profiteer je van de lagere bijtelling die er geldt in het jaar dat de auto voor het eerst te naam gesteld is. De bijtellingsregels liggen tot 60 maanden na de eerste tenaamstelling vast.

Schaf je een elektrische occasion aan uit 2020? Dan betaal je tot een fiscale waarde van 45.000 euro maar 8% bijtelling en boven de 45.000 euro 22%. Dit belastingvoordeel hou je voor een auto uit 2020 tot en met 2025. Het voordeel van het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s neemt ieder jaar af. In onderstaande tabel staan de percentages per jaar. Lees hier ook alles over bijtelling berekenen.

Occasions met een fossiele aandrijving hebben geen bijtellingsvoordeel. Het voordeel voor de berijder is wel dat de bijtelling gaat over de fiscale waarde van het object. Doordat prijzen van auto’s de afgelopen jaren enorm gestegen zijn, kan dat een enorm voordeel bieden voor de berijder.

 

Bijtelling %

   
       

2020

8 % t/m € 45.000

 

22 % > € 45.000

2021

12 % t/m € 40.000

 

22 % > € 40.000

2022

16 % t/m € 35.000

 

22 % > € 35.000

 

Wel of geen occasion leasen?

Occasion lease biedt meerdere voordelen ten opzicht van een nieuwe auto leasen. Een aantrekkelijke prijs en een snelle beschikbaarheid van gebruikte auto’s zijn de twee belangrijkste redenen om voor occasion lease te kiezen.  Voor leaserijders die elektrisch rijden is het lagere bijtellingspercentage op dit moment een goede reden om te kiezen voor een tweedehands auto.

Wil jij weten of er en geschikte leaseauto voor jou beschikbaar is? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers op 0341-76 00 88. Wij kunnen op dat moment het actuele aanbod van occasions met je doorlopen. Je kunt hier ook terecht voor vragen die je hebt omtrent operational lease.