go_to_content

Review: Kia pakt uit met de Kia EV9

Review: Kia EV9

 

De Kia EV9 is de nieuwste elektrische auto van Kia en biedt maar liefst plaats aan 7 personen. Vanaf dit kwartaal (Q2 2023) is de auto in de voorverkoop gegaan.

De auto is ontwikkeld op het Electric Global Modular Platform (E-GMP) die samen met Hyundai is ontwikkeld. Hyundai bouwt er de Ioniq 5 en Ioniq 6 op, Kia bouwt er de EV6 op.

De Kia EV9 zal dus binnenkort ook gebouwd worden op dit platform. In deze blog lees je alles wat je moet weten over het nieuwste model van Kia.

 

Ontwerp en stijl

 

Het ontwerp van de Kia EV9 is zowel opvallend als futuristisch. Waarbij Kia een balans heeft gevonden tussen esthetiek en functionaliteit. Met gestroomlijnde lijnen en een slanke, aerodynamische carrosserie valt de EV9 op tussen zijn concurrenten. De kenmerkende "tiger nose grille’ is vervangen door een gesloten front. Dat draagt bij aan de aerodynamica van de auto, maar benadrukt ook het EV-karakter van de auto.

 

Prestaties en bereik

 

Onder de motorkap is de Kia EV9 uitgerust met geavanceerde elektrische aandrijftechnologieën die een indrukwekkende prestatie leveren. Door de krachtige elektromotor accelereert de EV9 soepel en responsief, wat zorgt voor een prettige rijervaring.

Het accupakket van de EV9 is aanzienlijk verbeterd, waardoor hij een indrukwekkend rijbereik heeft van meer dan 400 kilometer op een volle lading, KIA EV9 Launch Edition heeft zelfs een bereik van maximaal 541 km (WLTP)Dat maakt de EV9 een praktische keuze voor lange afstanden.

Door de supersnelle 800V-oplaadtechnologie kan in een kwartier tot 239 kilometer actieradius worden bijgeladen.

 

Twee modellen beschikbaar

 

De Kia EV9 is in eerste instantie verkrijgbaar in twee Launch Editions:

 

Launch Edition

 

De Launch Edition Single motor heeft een achterwiel aangedreven 150 kW/204 pk sterke motor. De auto komt standaard met 19 inch lichtmetalen velgen, deurgrepen met autoflush functie en privacy glass. Hij is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren metallic lak. Deze Single Motor Launch Edition heeft een actieradius van maximaal 541 kilometer (WLTP)

Launch Edition GT-Line

 

De Launch Edition GT-Line is vierwiel aangedreven en heeft een 283 kW/ 384 pk sterke Dual Motor. Deze uitvoering komt standaard met 21 inch lichtmetalen velgen en de carrosserie is afgewerkt met GT-line accenten met dakrails in hoogglans zwart en chromen raamlijsten. Hij is verkrijgbaar in zeven kleuren waarvan er één exclusief voor de GT-line is: Ocean Blue in mat of metallic. Deze uitvoering heeft een bereik van 450 km (WLTP).

 

Interieur en accessoires

 

Het interieur van de Kia EV9 is ontworpen om een gevoel van moderne luxe en ruimtelijkheid te bieden. Het interieur is ruim opgezet en biedt voldoende ruimte voor alle inzittenden. Het infotainmentsysteem is eenvoudig te bedienen, en het digitale instrumentenpaneel geeft belangrijke rijgegevens duidelijk weer.

Beide modellen hebben een derde zitrij waardoor deze auto 7 zitplaatsen heeft. De 180 graden draaibare tweede zitrij maakt het mogelijk dat je passagiers achterin tegen over elkaar kunnen zitten.

De Launch Edition is standaard voorzien van elektrisch verstelbare voorstoelen, een bestuurderstoel met massagefunctie en verwarming/ventilatie in zowel de voorstoelen als de tweede zitrij. Muziek luisteren in deze auto is een genot met maar liefst 14 Median Premium Sound speakers.

De Launch Edition GT-Line doet hier nog een schepje bovenop. Deze uitvoering beschikt over een slimme parkeerassistent met afstandsbediening, zonnedak met schuif/kantelfunctie en full LED-matrix koplampen.

Kia EV9

Veiligheid en technologie

 

Kia heeft veiligheid altijd hoog in het vaandel en de EV9 is geen uitzondering. Met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen zoals autonome noodremassistentie, dodehoekbewaking en adaptieve cruise control, biedt de EV9 gemoedsrust voor zowel bestuurders als passagiers.

Bovendien is de EV9 uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals slimme rijhulpsystemen en een geavanceerd navigatiesysteem dat rekening houdt met laadstations en de beste routes voor elektrische voertuigen.

 

Prijs

 

Een van de meest opvallende aspecten van de Kia EV9 is de prijs. Kia heeft ervoor gezorgd dat de EV9 een concurrerende prijs heeft ten opzichte van andere elektrische SUV's in zijn klasse. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, hoogwaardige elektrische auto. In vergelijking met concurrenten biedt de EV9 vergelijkbare prestaties en bereik, maar tegen een lagere prijs.

De Kia EV9 Launch Edition is bij ons te leasen vanaf € 945 in de maand, de GT-Line is te leasen vanaf € 1064 per maand.

 

Conclusie Kia EV9

 

Met een uitgebreide line-up van modellen, een aantrekkelijk ontwerp, indrukwekkende prestaties, ruim interieur en geavanceerde technologieën, heeft de Kia EV9 het potentieel om een nieuwe standaard te zetten voor elektrische auto's.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of heb je een andere vraag over operational lease? Neem dat contact op met een van onze EV specialisten op 0341 76 00 88 of vul het contactformulier in. 

Je rijdt de Kia EV9 al voor € 945 per maand.