go_to_content

Profiteren van aanzienlijke belastingvoordelen op plug-in hybride auto's

Als ondernemer is het belangrijk om slimme keuzes te maken, vooral als het gaat om het beheer van uw bedrijfsvoertuigen. Een van de slimste beslissingen die je kunt nemen in 2024, is om over te stappen op een plug-in hybride auto. Waarom? Omdat dit jaar het laatste jaar is waarin je kunt profiteren van aanzienlijke belastingvoordelen op plug-in hybride auto's. In dit blog vertellen we je waarom 2024 het ideale jaar is om over te stappen op een plug-in hybride auto en hoe LeaseLinq je kan helpen bij deze belangrijke beslissing. 

Lees ook: Plug-in hybride vs. full hybrid: Wat is de juiste keuze voor jou?

Waarom kiezen voor een plug-in hybride auto?

Een plug-in hybride auto combineert het beste van twee werelden: een elektrische motor en een brandstofmotor. Dit zorgt niet alleen voor lagere brandstofkosten, maar ook voor aanzienlijke belastingvoordelen. Door de lage CO2-uitstoot is de aanschafbelasting laag. Hierdoor kunnen eigenaren van plug-in hybride auto's duizenden euro's besparen op hun aankoop. 

Belastingvoordeel op plug-in hybride auto's

De Belasting voor Personenauto's en Motorrijtuigen (BPM) is een belangrijke factor bij de aanschaf van een nieuwe auto. Plug-in hybride auto's krijgen momenteel aanzienlijke kortingen op de BPM vanwege hun lagere CO2-uitstoot. Dit maakt de plug-in hybride auto’s veel voordeliger dan benzine- of dieselauto's, vooral bij zwaardere modellen zoals SUV's en stationwagens. 

Je profiteert van 50% korting op de motorrijtuigenbelasting bij een plug-in hybride auto. Dit geldt alleen voor personenauto’s met een minimale CO2-uitstoot die niet meer is dan 50 gram per kilometer. Het kabinet heeft dit belastingvoordeel verlengd tot en met 2024. Vanaf 1 januari 2025 wordt het kortingspercentage voor plug-in hybride personenauto’s verlaagd naar 25%. Nog meer reden dus om nog dit jaar over te stappen :-). 

Hoe bespaar je kosten met een plug-in hybride auto?

Door te kiezen voor een plug-in hybride auto bespaar je niet alleen op de aanschafkosten, maar ook op de maandelijkse kosten. LeaseLinq biedt aantrekkelijke leaseopties voor plug-in hybride auto's, waarbij het belastingvoordeel wordt doorberekend in het leasebedrag. Dit betekent lagere maandelijkse kosten voor jou als zakelijke rijder, terwijl je toch kunt profiteren van alle voordelen van een plug-in hybride auto.

2024 is hét jaar

2024 is het laatste jaar waarin je volledig kunt profiteren van de belastingvoordelen op plug-in hybride auto's. Vanaf 2025 worden de belastingvoordelen geleidelijk afgebouwd, wat kan leiden tot hogere aanschafprijzen voor plug-in hybride auto's. Daarom is het verstandig om juist dit jaar nog over te stappen op een plug-in hybride auto en te profiteren van de volledige belastingkorting.

Als je op zoek bent naar een slimme en kostenefficiënte oplossing voor je bedrijfsvoertuigen, is een plug-in hybride auto de perfecte keuze. Met aanzienlijke belastingvoordelen en lagere operationele kosten is het overstappen op een plug-in hybride auto in 2024 een verstandige zet voor jouw bedrijf. Bij LeaseLinq staan we klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste plug-in hybride auto en leaseoptie die past bij jouw zakelijke behoeften.

Neem vandaag nog contact met ons op 0341 76 00 88 en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het realiseren van kostenbesparingen en efficiëntie met een plug-in hybride auto. Ook voor overigen vragen omtrent operational lease kun je ons bellen.