go_to_content

De Renault 5: een oude bekende in een nieuw (elektrisch) jasje

Het is de echte autoliefhebbers onder ons vast niet ontgaan: de introductie van de nieuwe Renault 5 E-tech Electric. De marktintroductie zou in 2024 plaatsvinden, en jawel, die belofte is vorige week uitgekomen. De hamvraag: krijgt deze auto een yes of een (Re)nault? ;-) In dit blog vertellen we je alle ins en outs. 

Revolutie onder de elektrische auto’s 

Vanuit LeaseLinq zijn we altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen in (elektrische) mobiliteit, en de nieuwe Renault 5 is daarop zéker geen uitzondering. Met zijn moderne ontwerp en technologie straalt de Renault 5 de toekomst van elektrisch rijden uit, terwijl die ook een knipoog geeft naar het verleden. Een auto die in 1972 voor het eerst geïntroduceerd werd als een compacte stadsauto met een opvallend design en betaalbare prijs. Het werd al snel een iconisch model voor Renault en kreeg wereldwijd populariteit. Het nieuwe design is dan ook even schakelen - niet letterlijk, want de Renault 5 rij je gewoon automaat. ;-) 

Mooi van buiten én van binnen met een krachtige elektromotor

Het uiterlijk van de nieuwe Renault 5 is volgens zijn makers geïnspireerd op zowel de oer-5 als de latere ‘Supercinq’ en zelfs de heftige 5 Turbo uit de jaren ‘80. Maar het ontwerp is niet alles. Onder de motorkap van de Renault 5 schuilt namelijk een combinatie van kracht en efficiëntie. Een krachtige elektromotor en geavanceerde batterij geven de Renault 5 niet alleen een prettige rijervaring, maar ook een bereik dat perfect is voor dagelijkse ritten in de stad of op de openbare weg. 

Van besparen op je energierekening tot een grote actieradius: dit maakt de Renault 5 onderscheidend 

Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan misschien wel na het lezen van onderstaande voordelen: 

  • Bi-directioneel laden: de Renault 5 E-Tech Electric kan elektriciteit terugleveren aan het elektriciteitsnet, waardoor je als gebruiker kunt besparen op je energierekening.
  • Nieuwe AmpR Small-platform van Ampere: een vlakke vloer, lange wielbasis (2,54 meter), bovengemiddelde interieurruimte, 326 liter bagageruimte, een lager zwaartepunt en een gewicht van minder dan 1.500 kg, wat resulteert in verbeterde stabiliteit, wendbaarheid en ruimtegebruik.
  • Technologie-versterkte ervaring: de Renault 5 biedt geavanceerde innovaties zoals het OpenR Link van de nieuwe generatie, geïntegreerd met Google en meer dan vijftig apps en praktische functies, waaronder een elektrische reisplanner, voor een efficiënte en geavanceerde rijervaring.
  • Made in Europe: de Renault 5 wordt geproduceerd in Europa, met de assemblage van de auto en de batterij in de fabriek in Douai, de productie van de aandrijflijn in Cléon en de modules in de Gigafactory in Douai, waardoor de kwaliteit en het vakmanschap aan lokale productie en duurzaamheid worden uitbesteed. 
  • Bijzonder veel rijplezier: met een 52kWh-batterij, actieradius tot 400 km (WLTP) en snelle laadmogelijkheden, biedt de Renault 5 E-Tech Electric de vrijheid om lange afstanden af te leggen zonder je zorgen te hoeven maken over opladen. Bovendien is de Renault 5 uniek in zijn elektrische klasse door het vermogen om een aanhanger van maximaal 500 kg te trekken. 

Klinkt goed, toch?

Beschikbaar bij LeaseLinq 

Wij zijn in ieder geval enthousiast over de mogelijkheden die de nieuwe Renault 5 biedt op het gebied van elektrische mobiliteit. Met zijn innovatieve ontwerp, krachtige prestaties en duurzaamheid vertegenwoordigt de Renault 5 de toekomst van elektrisch rijden.

En goed nieuws! Want de nieuwe Renault 5 staat - naar verwachting - na de zomer bij autodealers in de showroom. Dat betekent dat de Renault 5 vanaf dan óók beschikbaar is om te leasen vanuit LeaseLinq. Wil jij of je medewerkers het najaar in een Renault 5 rijden? Schrijf je dan via het onderstaande formulier in.

 

Blijf op de hoogte

* indicates required