go_to_content

Heb jij een elektrische auto? Dan staat je een grote meevaller te wachten!

Goed nieuws voor eigenaren van elektrische voertuigen (EV's) in Nederland: het demissionaire kabinet heeft namelijk bekendgemaakt dat zij tot 2031 verminderde motorrijtuigenbelasting (mrb) voor EV's wil handhaven. 

Geleidelijke overgang naar mrb-betaling voor EV's

Aanvankelijk leek het erop dat EV's vanaf 2026 volledige mrb zouden moeten betalen, wat logischerwijs zorgen veroorzaakte onder EV-rijders en een mogelijke rem op de verkoop van elektrische auto's zette. Maar nu is er een lichtpuntje aan de horizon, aangezien bronnen bij RTL Nieuws melden dat het demissionaire kabinet zich inzet voor een langdurige mrb-korting voor EV's.

Eén punt van zorg

Hoewel de voorgenomen maatregelen gunstig zijn voor EV-rijders, blijft er een zorg bestaan. De plannen lijken namelijk geen rekening te houden met het gewicht van voertuigen, wat betekent dat EV-rijders van zwaardere voertuigen mogelijk nog steeds aanzienlijke mrb-kosten dragen.

Een praktisch voorbeeld: hoewel een 40 procent mrb-korting voor een elektrische versie van een zwaardere auto in eerste instantie voordelig lijkt, kan het in werkelijkheid resulteren in slechts een 15 procent lagere mrb in vergelijking tot een benzineauto van vergelijkbaar gewicht.

Naar een duurzamere toekomst

Toch is het belangrijk om de voordelen van elektrisch rijden in te blijven zien. Ondanks mogelijke uitdagingen blijft elektrisch rijden een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst voor mobiliteit. Met de voorgestelde verlengde mrb-korting tot 2031 wordt de overgang naar elektrische voertuigen in Nederland zeker gestimuleerd.

En laten wij nu net genoeg elektrische voertuigen in ons assortiment hebben. Ben je benieuwd? Bekijk dan hier ons aanbod.

Heb je een vraag over operational lease bel dan met 0341 76 00 88.