Leaseauto plaat
Terug naar het overzicht Zoek een leaseauto

Leasecontract overnemen

Wilt u tussentijds van uw leasecontract af? Dan kunt u dit laten overnemen. Andersom kan natuurlijk ook.

De meeste leasecontracten hebben een looptijd van 48 maanden. In die tijd kan er van alles gebeuren. Bijvoorbeeld: de medewerker die in de auto rijdt, verlaat het bedrijf. Uw bedrijf beleeft onzekere tijden. Of u vindt de leaseauto toch te prijzig. Dan wilt u misschien van uw leasecontract af. Maar kan dat wel?

Bij LeaseLinq krijgen we regelmatig een klant aan de lijn die tussentijds van zijn leaseauto af wil. Dan zijn er twee opties: het leasecontract afkopen óf het leasecontract laten overnemen door een andere partij.
 

Leasecontract afkopen

Het leasecontract afkopen is een dure aangelegenheid. Hier wordt dan ook uitsluitend voor gekozen als de auto zo impopulair is, dat er naar alle waarschijnlijkheid geen gegadigde voor is te vinden.  Voor auto’s die in voorgaande jaren fiscaal aantrekkelijk waren (door een lage bijtelling) is het veelal makkelijker een nieuwe partij te vinden.

 

Leasecontract laten overnemen

In alle andere gevallen adviseren we om te proberen het leasecontract te laten overnemen door een ander bedrijf. Wij helpen onze klanten daarbij. We zoeken dan een bedrijf dat de leaseauto wil overnemen. Wil de klant direct van de auto af? Dan bieden we deze op onze website aan. Het overhevelen van het contract vergt nogal wat administratief werk. De klant heeft hier geen omkijken naar. Let wel: dit doen wij uitsluitend voor bestaande klanten.

 

Kredietwaardigheid en schade

Het klinkt allemaal heel simpel. Zijn er dan helemaal geen haken en ogen? Nou, een paar. Zo moet de leasemaatschappij het eens zijn met de contractovername. Het bedrijf dat het leasecontract wil overnemen, moet kredietwaardig zijn. De leasemaatschappij onderzoekt dit dus eerst.

Een tweede punt is, dat het bedrijf dat het leasecontract overneemt meestal eist dat de auto schoon en schadevrij is. Maar welke schade behoort wel en niet tot gebruikersschade? Hiervoor gelden richtlijnen, die per leasemaatschappij verschillen. Wij helpen onze klanten bij dit proces.

 

De voordelen van het overnemen van een leasecontract

Andersom kunt u zo’n leasecontract dus ook overnemen van een ander. Dat kan heel interessant zijn:

 

De kortere looptijd

Een leasecontract wordt gewoonlijk afgesloten voor 48 maanden. Hierdoor blijven de maandelijkse leasekosten behapbaar. Maar heeft u net een nieuwe medewerker en wilt u nog even aankijken of het van beide kanten bevalt? Of heeft u een bedrijf in de groei en wilt u om die reden niet te lang vastzitten aan een leasecontract? Dan kan het slim zijn om een bestaand leasecontract over te nemen. U zit niet vast aan die 48 maanden, maar u betaalt wel het maandbedrag dat daarbij hoort (en dus niet meer). 

 

De snelle beschikbaarheid

Als u een bestaande leaseauto overneemt, is deze direct beschikbaar. Dit in tegenstelling tot een nieuwe leaseauto, waarvan de wachttijd al gauw oploopt tot enkele maanden.

 

Laat u goed informeren

Wilt u een leasecontract laten overnemen? Of heeft u juist interesse in overname van een contract? Laat u in beide gevallen goed informeren. Dit om eventuele onaangename verrassingen te voorkomen.

Medewerker van Leaselinq

Heeft u een vraag of opmerking?
Bel mij dan via 0341 - 76 00 88 of stuur mij een mailtje


Meer lezen?