Leaseauto plaat
Terug naar het overzicht Zoek een leaseauto

De invloed van COVID-19 op de levertijd van nieuwe leaseauto’s

Bent u van plan een nieuwe auto te bestellen? COVID-19 heeft ook invloed op de levertijd van nieuwe leaseauto's.

Bent u van plan om dit jaar nog een nieuwe auto te bestellen? Loopt het contract van uw huidige leaseauto af, of komt u in aanmerking voor een leaseauto? Houdt u er dan rekening mee dat de levertijd op nieuwe leaseauto’s oploopt door de huidige crisis rondom COVID-19. Na overleg met onze leveranciers zijn wij tot de volgende conclusie gekomen.

Impact van sluitingen van fabrieken

Op dit moment hebben de meeste fabrikanten hun fabrieken tijdelijk gesloten en zijn de productielijnen stilgezet. De auto’s die op transport naar Nederland staan, zullen naar verwachting geen vertraging oplopen. Echter, de auto’s die de productielijn hebben verlaten en gereed staan voor transport zullen niet worden vrijgegeven. Onze leveranciers zijn nog in afwachting van meer informatie wanneer zij de geproduceerde auto’s mogen verwachten.

Voor de auto’s die nog niet gepland zijn voor productie geldt dat zij tenminste 6 weken* vertraging oplopen voordat de productielijn weer opstart. Dit is onder voorbehoud van nieuwe maatregelen en de gevolgen daarvan. Wanneer de productie weer opstart zullen de auto’s in volgorde van de oudste bestelling naar de nieuwste geproduceerd worden.

Wat betekent dit voor u?

Wanneer u op het punt staat een nieuwe auto te bestellen, kijken wij eerst naar de actuele voorraad binnen Nederland. Gelukkig hebben onze leveranciers nog voldoende mogelijkheden om een passende auto voor u te vinden. Wij proberen dan ook uw wensen zo goed mogelijk te matchen aan een beschikbare voorraadauto. Wanneer wij geen auto vinden die aan uw wensen voldoet, is het uiteraard mogelijk om een nieuwe bestelling te plaatsen. Wij houden dan samen met u de gewenste en verwachte leverdatum nauwlettend in de gaten.

Tijdelijke auto

Wij begrijpen dat u soms niet de mogelijkheid heeft om gedurende een langere tijd op uw nieuwe auto te wachten. Daarom kunnen wij altijd voor u een shortlease auto inzetten om de tussenliggende periode te overbruggen.

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden wanneer u twijfelt over de beste aanpak. Heeft u al een auto bij ons in bestelling staan en wijzigt de verwachte afleverdatum, dan nemen wij uiteraard contact met u op.

*Onder voorbehoud van wijzigende overheidsmaatregelen

Medewerker van Leaselinq

Heeft u een vraag of opmerking?
Bel mij dan via 0341 - 76 00 88 of stuur mij een mailtje


Meer lezen?