Leaseauto plaat
Terug naar het overzicht Zoek een leaseauto

Met de elektrische auto op wintersport

De voorjaarsvakantie is van start. Voorkom lange wachttijden en ga goed voorbereid op weg met onderstaande tips.

15 februari heeft Noord Nederland vakantie gekregen en 22 februari zijn het midden en het zuiden aan de beurt. Dat geeft drukte op de weg richting de skigebieden, zo ook met het groeiende aantal bestuurders van elektrische auto’s. Voorkom lange wachttijden en ga goed voorbereid op weg met onderstaande tips.

Houdt rekening met rijverboden

Gaat de reis naar Oostenrijk? Houd dan rekening met rijverboden. Alle automobilisten die tussen zaterdag 21 december 2019 en maandag 13 april 2020 op zoek gaan naar een alternatieve route, worden zonder pardon terug de snelweg op gestuurd. Dit geldt op zaterdagen tussen 07:00 en 19:00 uur en op zondagen tussen 08:00 en 17:00 uur. Allen in het laatste weekend van december werden er al ruim 7500 automobilisten geweerd. Wilt u meer informatie over de plaatsen waar u een rijverbod kunt verwachten? Kijk dan eens op skiinformatie.nl voor een actueel overzicht.

Vermijdt verkeersdrukte

Naar verwachting gaat ongeveer 3% van de 56.500 elektrische auto’s op weg naar de wintersport in Oostenrijk. Op deze route staan 450 Superchargers van Tesla en Ionity die deze voertuigen naar hun bestemming moeten helpen. Met name in Zuid-Duitsland worden in de middag lange wachttijden verwacht. Als alle stations bezet zijn, daalt ook nog eens het laadvermogen per auto. Het advies is dan ook de laadstations in Zuid Duitsland te mijden op zaterdag 22 februari tussen 12:00 en 16:00 uur. Uw Tesla berekent automatisch de optimale route via Superchargers, inclusief het aantal vrije laadpunten. Door eventuele drukte bij Superchargers, kan het zijn dat u liever bij een niet-Tesla laadpunt de auto wilt opladen. Deze kunt u vinden in uw navigatie.

Download de gratis Chargemap app voor iPhone en Android om uw reis te plannen

Chargemap maakt gebruik van een duidelijke en interactieve kaart die het mogelijk maakt om laadstations in de buurt te vinden. Daarnaast heeft Chargemap een route-hulpmiddel, waarmee u de reis kunt voorbereiden door vooraf de oplaadlocaties op te zoeken die op uw route liggen. Bovendien kunt u filteren op laadsnelheid of aansluittype. Chargemap heeft een gemeenschap van zo’n 450.000 bestuurders van elektrische voertuigen, die hun oplaadadviezen delen in de app zodat u de meest betrouwbare laadstations kunt vinden.

Controleer de dekking van uw laadpas

Er zijn diverse aanbieders van laadpassen. De meest gekozen laadpassen hebben een Europese dekking. Er zijn echter ook aanbieders die dit niet hebben. Zo kennen de E-Flux- en Eneco-passen geen dekking in Oostenrijk en Zwitserland. Daarom is het goed om de dekking van uw pas na te gaan voor u vertrekt. Heeft u een Travelcard via LeaseLinq? Dan heeft u dekking in 20 Europese landen. Heeft u een Europese Travelcard? Dan kunt u hiermee ook tol en eurovignetten afrekenen.

Team LeaseLinq wenst u een voorspoedige reis en fijne wintersport toe.

Medewerker van Leaselinq

Heeft u een vraag of opmerking?
Bel mij dan via 0341 - 76 00 88 of stuur mij een mailtje


Meer lezen?