Leaseauto plaat
Terug naar het overzicht Zoek een leaseauto

Staat er een koude winter voor de deur? Zo maakt u uw auto winterklaar

Met deze tips kunt u ook in vriesweer veilig en goed voorbereid de weg op.

Zo voorkomt u schade door lage temperaturen en beschermt u de auto tegen pekel. 

De juiste banden zorgen voor goede grip

Eerder schreven wij al over de voordelen van winterbanden in uw leasecontract, het juiste moment om deze te wisselen en de regelgeving in het buitenland. Bij de meeste leasemaatschappijen kunt u de banden wisselen bij een Profile Tyrecentre, Euromaster of Kwik-Fit. Laat u hierover informeren door onze experts. Rijdt u een Tesla? Dan adviseren wij naar Profile te gaan. Weet u niet of u winterbanden in uw contract heeft, waar de banden opgeslagen liggen of wilt u winterbanden laten toevoegen aan uw contract? Neem dan gerust contact met ons op.

Controleer ook de bandenspanning

Voldoende bandenspanning zorgt ook voor betere rijomstandigheden en meer grip op de weg. Een te lage bandenspanning heeft als gevolg een slechtere stuurrespons, langere remweg, onstabiliteit in de bochten en een hoger brandstofverbruik. De meeste auto’s hebben tegenwoordig een lage bandenspanningsindicator, welke aangeeft wanneer het tijd is om de banden op te pompen. De meest aanbevolen bandenspanning is 2.0 bar. Bij winterbanden adviseren de specialisten de waarde te verhogen met 0.2 bar. De bandenfitters helpen u graag verder mocht u over uw banden twijfelen.

Optimale voorbereiding

Heeft u een barst of sterretje in de ruit? Laten deze repareren om te voorkomen dat er een nieuwe ruit gemonteerd moet worden. Als het kouder wordt, staan de autoruiten meer onder spanning. Wanneer de ruit koud is en van binnenuit wordt verwarmd, is de kans groter dat een sterretje een barst wordt. Daarnaast kunt u de ruitensproeiervloeistof vervangen door antivries, om te voorkomen dat deze onmiddellijk vastvriest zodra de vloeistof in contact komt met de ruit. Heeft u last van vastzittende portieren in de winter? Zorg dan dat de rubbers goed schoon zijn, dep deze droog na het wassen van de auto of smeer ze in met een speciale stick.

Het behoud van een mooie auto in winterse omstandigheden

Het winterweer kan schade veroorzaken aan uw auto. En dan met name de pekelresten, die de lak en lichtmetalen onderdelen van de auto aantasten. Dit zie je vooral in de wielkasten en onderkant van de auto. Juist in de winter is het van belang dat ook de onderkant van de auto goed schoon wordt gehouden. Kies in de wasstraat dus voor een programma met bodemreiniging. Ter bescherming van de lak zou u ook voor een waxbehandeling kunnen kiezen. Door het laagje was op de auto hecht het strooizout zich minder snel hieraan, waardoor de lak mooier blijft. Wast u de auto liever met de hand? Gebruik dan lauw water in plaats van warm water. Bij warm water hecht de pekel zich nog sneller aan het metaal.

 

Bescherm uw auto dus zo goed mogelijk tegen invloeden van buitenaf, dan komt u veilig en comfortabel de winter door.

Medewerker van Leaselinq

Heeft u een vraag of opmerking?
Bel mij dan via 0341 - 76 00 88 of stuur mij een mailtje


Meer lezen?