Leaseauto plaat
Terug naar het overzicht Zoek een leaseauto

Wagenparkbeheer doe je er niet even bij

Voor steeds meer klanten verzorgen we het wagenparkbeheer. Dat bespaart kosten. Een Wagenparkbeheer-tool biedt klanten overzicht.

Heeft uw bedrijf meerdere leaseauto’s van verschillende maatschappijen? Dan doe je het wagenparkbeheer er niet even bij. De risico’s: in-efficiency en onnodig hoge kosten. Steeds meer klanten besteden dit daarom uit aan LeaseLinq. Onze slimme Wagenparkbeheer-tool biedt overzicht.

 

Casus: vijf vestigingen, 75 leaseauto’s

Sinds anderhalf jaar verzorgt LeaseLinq het wagenparkbeheer van een bedrijf met vijf vestigingen en zo’n 75 leaseauto’s voor overwegend hoogopgeleide professionals. Op elke locatie regelde een secretaresse het wagenparkbeheer, op het hoofdkantoor is een functionaris hiervoor centraal verantwoordelijk.

 

Zo efficiënt mogelijk inregelen

Jochem van der Horst, mede-eigenaar van LeaseLinq: “Bij de klant ontbrak het aan tijd en kennis om het wagenparkbeheer efficiënt te regelen. De secretaresses waren heel druk met vragen en verzoeken van leaserijders en het ontbrak hen aan overzicht. Bovendien duurde het proces van auto mogen leasen tot aflevering van de leaseauto langer dan nodig. Aan LeaseLinq de vraag om dit optimaal in te richten, met als doelstellingen: kostenbesparing en tijdswinst en daarmee efficiency.”

 

Efficiënter leasen, slimmer regelen

Al snel bleek dat veel zaken inderdaad efficiënter konden. Jochem: “De klant had continu vijftien huurauto’s, die op flexibele basis werden ingezet. Huren is duurder dan leasen, dus we adviseerden te kiezen voor 7 leaseauto’s en 8 huurauto’s. Dat scheelde al direct veel kosten, zonder dat het er minder flexibel op is geworden.” Ook het wagenparkbeheer kostte veel tijd. “Elk nieuw verzoek om een leaseauto komt voortaan bij ons. Wij vragen offertes op bij diverse leasemaatschappijen. Ook alle technische vragen over nieuw te leasen auto’s behandelen we. Zoals: ik wil een Audi A3, welke kan ik het best kiezen? Omdat auto’s en autoleasing onze corebusiness zijn, kunnen wij sneller werken en beter adviseren.”

 

Autoregeling aangepast

Onlangs paste LeaseLinq ook deze regeling aan voor de klant. Jochem: “Hierin pasten we bijvoorbeeld de normen aan: de juiste auto’s passend bij de diverse functies. Sommige normen waren aan de lage kant. Verder schrapten we de A-, B- en C-labels voor milieuvriendelijkheid en vervingen deze door een onderscheid volgens CO2-uitstoot. Ook pasten we de bedrijfsregels aan over bijvoorbeeld het eigen risico bij schade, tanken in het buitenland en boetes. En stel dat een medewerker na een jaar weggaat, hoe ga je dan om met het vierjarige leasecontract?” Een goede autoregeling is volgens Jochem onmisbaar. “Pas als je dat goed hebt geregeld, kun je aan goed wagenparkbeheer doen.”

 

Wagenparkbeheer-tool

LeaseLinq houdt het overzicht van het wagenpark. “We behandelen de nieuwe aanvragen én regelen alles rondom de huidige leaseauto’s. Als iemand een trekhaak wil, dan regelen wij dit met de maatschappij en werken de gegevens bij in ons systeem. Hetzelfde met schade, diefstal, onderhoud of bandenvervanging. Rijdt iemand veel meer kilometers dan is afgesproken in het contract? Dan adviseren we over de oplossing en regelen we dat de aanpassing goed wordt doorgevoerd. De gegevens van elke auto is dus actueel. Gaat het om een nieuwe leaseauto? Dan controleren we tijdig of de levering volgens afspraak verloopt. Als het contract bijna eindigt, nemen we contact op met de berijder.”

 

Wagenparkbeheer-tool

Het hele overzicht van leaseauto’s, berijders, kosten en andere gegevens is realtime inzichtelijk voor de klant zelf. Dit dankzij de unieke Wagenpark-tool van LeaseLinq. De functionaliteiten hangen af van het gekozen abonnement.

 

 

Medewerker van Leaselinq

Heeft u een vraag of opmerking?
Bel mij dan via 0341 - 76 00 88 of stuur mij een mailtje


Meer lezen?