Leaseauto plaat
Terug naar het overzicht Zoek een leaseauto

Lease voor starters

Bent u een start-up en wilt u een auto leasen? Daar zitten wat haken en ogen aan. Lees hier welke.

Bent u een start-up en wilt u zakelijk een auto leasen? Dan zijn leasemaatschappijen altijd wat voorzichtig. Dat is logisch, want kunt u zich die leaseauto wel veroorloven? En wat als uw bedrijf toch niet gaat lopen zoals u dat voor ogen had? Gelukkig zijn er wel degelijk mogelijkheden.

 

De leasemaatschappij wil zekerheid

Inderdaad, de leasemaatschappij wil graag wat zekerheid. Dit om de risico’s enigszins te dekken. De maatschappij zal altijd eerst vragen om cijfers. Heeft u een eenmansbedrijf of een VOF? Dan moet u een aangifte IB kunnen overhandigen. Heeft u een BV? Dan worden (voorlopige) jaarcijfers gevraagd.

 

Een aanbetaling

Vervolgens vraagt de leasemaatschappij u veelal om een aanbetaling. Zo’n aanbetaling lijkt vervelend; zeker als u net begint kunt u uw geld goed gebruiken. Maar bedenk dat de aanbetaling wordt verwerkt in het leasetarief. Een simpel rekensommetje: stel dat u 2400 euro aanbetaalt en dat het leasecontract 24 maanden duurt. Dan heeft u maandelijks 100 euro minder leasekosten. Dat scheelt weer.

 

Eisen aan de auto

De leasemaatschappij stelt ook eisen aan het soort auto dat u wilt leasen. De auto moet qua prijsstelling wel een beetje overeenkomen met uw bedrijfsactiviteit en met uw status als startend ondernemer. U zult als starter beslist geen bovenmatig dure auto kunnen leasen. Dus: kies voor een betaalbare auto.

 

Occasionlease

Wat ook kan: een gebruikte auto leasen: occasionlease. U least dan bijvoorbeeld een auto die is teruggekomen bij de leasemaatschappij. Occasionlease heeft meerdere voordelen. De auto is snel leverbaar en er zijn kortere looptijden mogelijk (vaak al vanaf 6 maanden). Daarnaast is de aanbetaling op een occasionlease auto altijd lager dan bij het leasen van een nieuwe auto.

Lees meer over occasionlease

LeaseLinq heeft altijd een uitgebreide selectie occasionlease-auto’s van diverse leasemaatschappijen en dealers.

Medewerker van Leaselinq

Heeft u een vraag of opmerking?
Bel mij dan via 0341 - 76 00 88 of stuur mij een mailtje


Meer lezen?